Mix

TREBAMO LI SE ZABRINUTI? Stiže filmska ekranizacija Gran Turisma

Gran Turismo
Gran Turismo Foto: Youtube Screenshot
Sony je najavio filmsku ekranizaciju svog gaming hita Gran Turismo. Uvijek se “cimnemo” kada se priča o ekranizacijama video-igara. Čak i kada se ponadamo, često budemo razočarani i dobijemo nešto kao Uncharted.

Gran Turismo pak zvuči obećavajuće zanimljivo. Film bi trebao režirati Neil Blomkamp (District 9, Chappie, Elysium), radnja bi trebala biti bazirana na istinitim događajima, a film bi trebao stići u kina 11. kolovoza 2023. godine – što znači da Sony polaže nade u blockbustersko ljeto.

Ovo “bazirano na istinitim događajima” treba uzeti sa zadrškom jer istiniti događaji nemaju nikakve sličnosti s povijesnim događajima kao što smo možda imali prilike vidjeti u Ford v. Ferrari ili Rush.

Radnja ovog filma prati tinejdžera koji obožava igrati Gran Turismo, a zahvaljujući svojim gaming vještinama dobije priliku natjecati se u seriji Nissan natjecanja kako bi postao profesionalni vozač automobilskih utrka.

Zapravo postoji GT akademija u kojoj su se igrači Gran Turisma natjecali kako bi se pridružili profesionalnoj racing momčadi.

Ovo je samo jedna od adaptacija PlayStation igara. Netflix razvija Horizon Zero Dawn, Twisted Metal će stići na Peacock, HBO je navodno završio snimanje ekranizacije hita The Last of Us, dobit ćemo film Ghost of Tsushima, a Amazon radi na ekranizaciji God of War.

Gle… Nešto od tog bi trebalo biti dobro. Bilo bi idealno kada bi sve bilo savršeno, ali već znamo da neće.