Mix

Tuga: Otkriven uzrok smrti legendarnog repera

Coolio
Coolio Foto: Shutterstock
Lik koji trenutno sjedi negdje u gangsterskom raju, reper Coolio, navodno je umro od predoziranja fentanilom, prenose USA Today i Reuters.

Višestruko nagrađivani 59-godišnji reper pronađen je mrtav u domu svog prijatelja u Los Angelesu prije pola godine. Tada se nagađalo da je uzrok smrti srčani udar.

Rođen kao Artis Leon Ivey Jr., Coolio je umro od posljedica korištenja fentanila, heroina i metamfetamina, izvijestio je mrtvozornik okruga Los Angeles na svojoj službenoj stranici. Način smrti proglašen je slučajnim.

Uzrok reperove smrti prošli je tjedan potvrdio i njegov dugogodišnji menadžer Jarez Posey. Također je potvrdio da su istražitelji utvrdili kako su Cooliova teška astma i pušenje cigareta imali ulogu u njegovoj smrti.

Iako nijedan drugi uzrok smrti nije naveden u izvješću mrtvozornika, Coolio je u vrijeme smrti patio od kardiomiopatije i astme, a netom prije upotrebljavao je i fenciklidin.

Kardiomiopatija je vrsta srčane bolesti u kojoj se srce bori da pumpa krv u ostatak tijela i, u nekim slučajevima, može dovesti do zatajenja srca, prema klinici Mayo.

Fenciklidin, poznat kao PCP ili “anđeoska prašina”, zloglasni je halucinogen koji se traži zbog svoje sposobnosti da izazove iluziju euforije, svemoći, nadljudske snage te društvene i seksualne moći, navode liječnici Tareg Bey i Anar Patel.