Mix

Youtuberica pružala savjete roditeljima, a sada je uhićena zbog zanemarivanja i nasilja nad djecom: Na udovima su imali rane od ljepljive trake

Ruby Franke i Jody Hildebrandt
Ruby Franke i Jody Hildebrandt Foto: Screenshot/Instagram/moms_of_truth
Youtuberica Ruby Franke, koja je slavu stekla putem objavljivanja obiteljskih vlogova u kojima je dijelila svakodnevicu svoje obitelj te kontroverzna mišljenja i savjete vezane uz odgoj djece i roditeljstvo, putem YouTube kanala „8 Passengers“, već duže vrijeme kritizirana je od stane gledatelja na ovoj platformi.

Iako je određeni broj komentatora njezine vlogove i metode odgoja, poput uskraćivanja obroka, smatrao štetnim i godinama pozivao javne službe da interveniraju, policijski službenici okruga Washington u Utahu intervenirali su tek prije nekoliko tjedana.

Ruby je uhićena pod optužbama za fizičko zlostavljanje, pothranjenost i teške emocionalne ozljede, nakon što su vlasti pronašle njezinog sina i kćer u pothranjenom stanju i s otvorenim ranama te ljepljivom trakom na ekstremitetima, prenosi nbcnews.com.

Pod istim optužbama uhićena je i njezina poslovna partnerica Jodi Hildebrandt, u čijoj su kući maloljetnici tada boravili. Par je surađivao na videozapisima o odnosima i roditeljskim savjetima na kanalu ConneXions. I ovaj kanal je u prošlosti bio kritiziran zbog svojih učenja o roditeljstvu, uključujući davanje prioriteta „načelima istine“ u odgoju djece.

„Susjed koji je pozvao policiju rekao je da se maloljetnik činio mršavo i neuhranjeno, a na tijelu su bile vidljive rane i ljepljiva traka omotana oko ruku i nogu”, prenosi BBC.

Nakon intervencije policije, najstarija kći youtuberice, dvadesetogodišnja Shari Franke, objavila je Instagram priču u kojoj je (ukratko) pokazala svoj stav o uhićenju Ruby. Shari, koja je nedavno naglasila da nije u kontaktu sa svojom užom obitelji, podijelila je sliku policije s naslovom „Konačno“.

„Bok svima. Danas je bio veliki dan. Meni i mojoj obitelji drago je što je pravda zadovoljena. Godinama smo upozoravali policiju i tako nam je drago da su konačno odlučili djelovati. Djeca su na sigurnom, ali pred njima je dug put”, napisala je u drugoj objavi.