Mix

Zaposlenik bolnice se nije pojavio na poslu punih 15 godina, plaća je redovno sjedala

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Zaposlenik jedne bolnice u Italiji u kalabrijskom gradu Catanzaru se nije pojavljivao na poslu punih 15 godina. Nije bio na nikakvom bolovanju, ovaj (više)godišnji odmor je bio samo dobri, stari nedolazak na posao. Sada mu je 67 godina i vjerojatno će na sud. Iako se nije pojavljivao na poslu punih 15 godina, plaća je redovito stizala. 538 tisuća eura je uplaćeno na njegov račun u tom vremenu, a sada policija istražuje slučaj. Pod istragom je ova legenda i šest menadžera koji su optuženi da su mu omogućili ovakvu priliku.

Čovjek je prijetio ravnateljici bolnice 2005. godine kako bi ju spriječio da prijavi njegovu odsutnost. Nakon što je ta ravnateljica otišla u mirovinu, nitko nije provjeravao njegove dolaske na posao – ni odjel ljudskih resursa ni ravnatelj koji je naslijedio dužnost. Fun fact – Guardian piše kako policija ovu istragu naziva “Part Time”.

Talijanska vlada je otkrila kako je izbjegavanje posla čest slučaj kod zaposlenika javnih službi pa su postrožili zakone 2016. godine u pokušaju da spriječe ovakve situacije.