Zabunila se

Žena spasila "bebu ježa" preko noći pa otkrila da je to zapravo dio nečije kape

Jež i lažni jež u kutiji
Jež i lažni jež u kutiji Foto: BBC/Instagram
Zabunila se, no bila je to lijepa gesta.

Svi smo ponekad bili u situaciji da vidimo nešto u daljini što izgleda kao nešto sasvim drugo. Plastična vrećica na rubu pločnika s vremena na vrijeme izgleda kao mačka ili mislite kako ste upravo mahnuli svom poznaniku, no to je bio netko drugi.

Ipak ova je žena otišla korak dalje sa svojom zabunom, kada je provela noć dojeći "ježića". Odvela je navodno slatku malu životinju u prirodni rezervat i bolnicu za divlje životinje Lower Moss u Cheshireu.


Malog pacijenta u kartonskoj kutiji nosila je žena koja je rekla da ga je dan ranije pronašla na pločniku, a dobra je Samaritanka čak obložila kutiju novinama i stavila posudu s hranom kako bi pokušala pomoći životinji.

Kada je veterinarka Janet Kotze otvorila kutiju, nije mogla vjerovati što vidi. Čim je podigla beživotnu stvar, shvatila je da je to zapravo samo dio kape. I razumljivo, ženi koja ga je donijela bilo je prilično neugodno i otišla je s kutijom ispod ruke.

Upravitelj bolnice dodao je da je ženino srce bilo na mjestu, ali je otišlo vrlo brzo nakon što je bilo jako posramljeno zbog svoje pogreške.

"Kasnije mi je bilo smiješno, ali nisam mogla vjerovati u ono što vidim jer za mene je jež očito jež. Odmah bih znala po težini, dio kape je prelagan, ali bitno da je njezino srce bilo na mjestu. Ne vjerujem da će ponoviti istu pogrešku, mislim da će sljedeći put provjeriti", rekla je Kotze, prenosi nam LADBible.

Dodala je: "Zlatno je pravilo da ježevi ne bi trebali biti vani danju, pogotovo mladi, ali ona je učinila apsolutno pravu stvar, osim što to nije bio jež.

Uglavnom, ako ih se otkrije danju na otvorenom, sigurno nešto nije u redu i treba ih odvesti veterinaru."