Mix

Zvijezda serije Lude sedamdesete osuđen je na 30 godina! Danny Masterson u zatvor odlazi zbog silovanja

glumac Danny Masterson u ulozi Hydea iza rešetaka
glumac Danny Masterson u ulozi Hydea iza rešetaka Foto: Canva/Instagramscreenshot/@dannymasterson
Zvijezdi serije, izvornog naziva That 70s Show, Dannyju Mastersonu zbog silovanja dviju žena izrečena je zatvorska kazna od najmanje 30 godina s mogućnošću doživotne robije. 47-godišnji glumac, koji je u pritvoru od svibnja ove godine, bio je prisutan na Višem sudu u Los Angelesu kada mu je sutkinja Charlaine Olmedo izrekla kaznu.

Nakon što početna porota nije uspjela donijeti presude po tri točke optužnice za silovanje u prosincu 2022., proglašeno je poništenje suđenja. Međutim, tužitelji su ponovo sudili Mastersonu po sve tri točke ranije ove godine jer je porota od sedam žena i pet muškaraca, 31. svibnja, proglasila Mastersona krivim po dvije točke. Oba su se napada dogodila u Mastersonovom domu 2003.

View this post on Instagram

A post shared by Variety (@variety)

Presuda nije mogla biti donesena po trećoj točki, tvrdnji da je Masterson također silovao svoju dugogodišnju djevojku. Iako je obrana tražila da kazne za dvije presude traju istovremeno, te je tražila kaznu od 15 godina do doživotne, tužiteljstvo je tražilo punih 30 godina do doživotne kazne.

„Kad si me silovao, ukrao si dio me! Eto što je silovanje, krađa duha!“, rekla mu je jedna od njegovih žrtava i nastavila „Jadan si, poremećen i potpuno nasilan, a svijetu je bolje s tobom u zatvoru.“, prenosi nam NYTimes.

Druga je žrtva rekla sucu, kako nam prenosi NYTimes, „Znala sam da mu je mjesto iza rešetaka zbog sigurnosti svih žena s kojima je dolazio u kontakt. Jako mi je žao i jako sam uzrujana. Voljela bih da sam ga prije prijavila policiji.”.

Prema Uredu okružnog tužitelja Los Angelesa, prenosi nam NYTimes, Masterson će imati pravo na uvjetni otpust za 20 godina, kada će mu biti 67.

Podsjećamo kako je Masterson glumio Stevena Hydea u seriji „That ’70s Show“ od 1998. do 2006., a glumio je i u televizijskoj komediji „Men at Work“ od 2012. do 2014. Nedavno se pojavio u Netflixovoj komediji „The Ranch“, ali je otpušten 2017. nakon što su se pojavile optužbe za silovanje.