Sexy

Fetiš ‘odjeća' i oprema od recikliranih guma. Cijenimo rad ove ekološki osviještene dizajnerice

Fetiš reciklaža
Fetiš reciklaža Instagram
\\folder\galerija Galerija Fetiš reciklaža Fetiš reciklaža Foto: Instagram Broke Boutique (Izvor – Instagram) 10 (Small) Broke Boutique (Izvor – Instagram) 10 (Small) Foto: Folder.hr Broke Boutique (Izvor – Instagram) 18 (Small) Broke Boutique (Izvor – Instagram) 18 (Small) Foto: Folder.hr +15 Broke Boutique (Izvor – Instagram) 17 (Small) Galerija
Vjerujemo kako je većina nas upoznata sa problemima onečišćenja prirode pa sada više ne možemo kupovati plastične vrećice, ne pijemo više iz plastičnih slamki, nego kartonskih (fuj), no jeste li se ikada zapitali možete li imati održivu odjeću? Ne, ne govorimo ovdje o kartonskim majicama i hlačama već o odjeći koja se pravi od recikliranog materijala.

Upravo na tu ideju došla je jedna modna dizajnerica iz Londona. Ona se odlučila na neobičan potez uporabe recikliranih guma u izradi odjeće i to ne bilo kakve. Fetiš odjeća je u pitanju. Otkako je otvorila svoju prodavaonicu Broke Boutique 2012. G Martin je reciklirala više od 300 kilograma guma, trampolina i ostalih stvari sa odlagališta te ih pretvorila u fetiš odjevne predmete.

Sve je počelo kada je Martin za poklon dobila traktorsku gumu. Ideja je bila da je Martin koristi u vježbanju, no ona se odlučila malo zaigrati i od te gume napraviti grudnjak. Svoju inspiraciju crpi iz punk bendova kao što su Sex Pistols i The Clash.

Svi reciklirani materijali ne sadrže životinjske proizvode i lateks, što čini materijal sigurnim za nošenje, osim što je ekološki prihvatljiv. Martin planira nastaviti stvarati svoje inovativne dizajne kako bi odradila svoj dio u spašavanju planeta jer potražnja za održivom modom nastavlja rasti. Rekli bi, i sitno je bitno.

Gotovo 92 milijuna tona otpada povezanog s odjećom odbacuje se na globalnoj razini svake godine, što je dovoljno da se Empire State Building napuni jedan i pol puta svaki dan. Pa iako je ovo mala promjena, barem nam pokazuje kako postoji alternativa u svemu tome. Ako trebaš seksi odijelo za zločeste zabave na kojima swing ne opisuje žanr glazbe, možda možeš reciklirati nešto iz svoje garaže.