Sexy

Profesionalni sportaši i seks prije natjecanja? Evo što kaže boksačka legenda

Mike Tyson/Instagram
Mike Tyson/Instagram Foto: Instagram screenshot
Legendarni Mike Tyson bivši je svjetski prvak u teškoj kategoriji koji jako teško odustaje. Prošle se godine ponovno okušao u ringu. Umirovljeni boksač 2020. godine odradio je egzibicijski meč protiv Roya Jonesa Jr.-a, a meč je na koncu bio neriješen. Očekivano.

Iron Mike je 2016. godine u intervjuu s Grahamom Bensingerom govorio o svojoj boksačkoj karijeri te je istaknuo da ga je svaki put prije meča najviše lomio strah, još je kazao da je prema svakom svom protivniku išao s namjerom da ga „ubije“. No, ono što je definitivno šokiralo mnoge u ovom intervjuu je priznanje Tysona, otkrio je da se nije seksao pet godina dok je boksao

„Nisam zato što sam idiot, bio sam baš glup. Radio sam ono što bi mi ljudi rekli. Govorili su mi da će mi žene zeznuti karijeru. Slušajte, ušao sam u ovu profesiju pomalo bez mozga.“, objasnio je. Cijeli intervju pogledajte OVDJE!

Ovaj trend celibata u svijetu sporta pratio je nekadašnji profesionalni NBA igrač AC Green (bio je u celibatu 16 godina). The Guardian prenosi istraživanje koje je 2016. godine razbilo mit o seksu za vrijeme sportskih natjecanja. Naime, istraživanjem se utvrdilo da spolni odnos, dan prije velikog natjecanja, nema nikakav utjecaj na performanse sportaša.

Mnogim profesionalnim sportašima seks prije velikog natjecanja bio je opisan kao „zabranjena doza uživanja“ koja će ih koštati karijere. Istraživači su također istaknuli kako se i dalje treba nastaviti baviti ovim područjem te tako nastaviti razbijati mit koji se ukorijenio u sportski svijet 80-ih i 90-ih godina.