Ufolozi likuju

Analiza izvanzemaljske mumije s 3 prsta pokazala: "Čine se poput ljudi, ali to nisu. Anatomija im je drugačija"

Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube)
Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube)
\\folder\galerija Galerija Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) +1 Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Galerija
Ruski znanstvenici analizirali su uzorke tkiva iz jedne od tajanstvenih stvorenja otkrivenih u Peruu prošle godine za koje mnogi vjeruju da su izvanzemaljskog porijekla.

Mumije s izduženom lubanjom i samo tri prsta, otkrivene 2017. godina u Peruu, uzbudile su ufologe diljem svijeta.

Preliminarna analiza uzoraka tkiva pokazala je da je mumija, pronađena u grobu pokraj Nazca linija i nazvana Marija, "humanoidno je biće" s 23 parova kromosoma - poput čovjeka. Datira oko 5. stoljeća, dakle puno  tisućljeće prije nego što su Europljani otkrili Ameriku.

Profesor na Nacionalnom istraživačkom sveučilištu u St. Petersburgu Konstantin Korotkov i Natalija Zaloznaja, radiologinja i stručnjakinja za kompjutoriziranu tomografiju na Institutu za međunarodne biološke sustave, prikupili su uzorke tkiva u Peruu i odnijeli ih u St. Petersburg radi analize.

Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube)

Korotkov vjeruje da bi Marija mogla biti predstavnik rase koja se razvila mnogo ranije nego mi. "Možda i tisućama godina ranije", rekao je Korotkov koji pretpostavlja da su mogli nestati zbog poplava ili udara kometa.

Tim znanstvenika sada želi doznati koliko "Marijin sastav" sliči onima ljudi iz Južne Amerike, Afrike ili drugdje.

"Trenutno radimo još detaljniju analizu kako bismo vidjeli popudara li se položaj svih kromosoma i aminokiselina podudara s našim", rekao je Korotkov za Mir 24

Rendgenske snimke i kompjutorizirana tomografija pokazali su da Maria ima vrlo različitu strukturu rebara od one kod ljudi, no baš kao kod ljudi, štoti unutarnje organe. 

"Jasno vidimo konture traheje i bronhija te srca i njegovih komora, a možemo vidjeti i oblik zalizaka. Također, jasno možemo vidjeti obrise dijafragme, jetre i slezene", pojasnila je radiologinja Zaloznaja.

Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube) Izvanzemaljska mumija s tri prsta ima isti broj kromosoma kao ljudi, ali ne i anatomiju (Screenshot YouTube)

Znanstvenici su također otkrili da je Maria bila balzamirana uz pomoć bijelog praha - kadmijevog klorida - čiji ju je antibakterijski učinak očuvao do danas.

Ruski znanstvenici blisko surađuju s peruanskim kolegama kako bi nastavili u dešifriranju genoma i razbili njegov DNK kod.

Osim Marije, profesor Korotkov svjedočio je pronalasku još četiri mumije takve mumije u Peruu. Radi se o muškarcima, svi imaju 23 para kromosoma poput nas.

"Oni se čine poput ljudi, ali nisu. Njihova anatomska struktura je drugačija", kaže Korotkov.