Viralni video

"Sukob svih sukoba na ruskim cestama" novi je hit društvenih mreža, ali odmah znajte da je u pitanju reklama

Naravno da je sukob cestovnog radnika i nervoznih mladića režiran (FOTO: Screenshot)
Naravno da je sukob cestovnog radnika i nervoznih mladića režiran (FOTO: Screenshot)
Premda su autori odmah priznali da je spektakularni obračun režiran, kako se video prenosio sa zida na zid, tako je putem došlo do zablude da je događaj autentičan.

Video koji trenutačno trese društvenim mrežama, u prvome redu zahvaljujući tome što je u srijedu dospio na naslovnicu Reddita, obična je reklama koja dokazuje da je dobra ideja zaista pola uspjeha.

Premda pojedini portali viđeno na snimci još uvijek prenose kao ozbiljnu vijest, obračun cestovnog radnika u rovokopaču s dvojicom nerzvoznih mladića režirala je produkcijska kuća Vsev Production, koja je tako nekim svojim budućim klijentima htjela skrenuti pažnju na moć viralnih videa.

I doista, "obračun svih obračuna na ruskim cestama" skupio je u međuvremenu milijune pregleda na raznim platformama, osobito na Imguru i Facebooku jer je originalni zapis pretvoren u gif format, ponovno popularnu i sveprisutnu animaciju.

Tvrtka Vsev Production iz Sankt-Peterburga inače se bavi još i izradom web-stranica i dizajnom, a njezini vlasnici u svojoj originalnoj objavi na ruskoj stranici YaPlakal nisu ni pokušavali prevariti korisnike.

Uz video su odmah objavili da je riječ o predstavi, no kako to već često biva na društvenim mrežama, njihovo se priznanje putem "izgubilo u prijevodu" pa su neki zapis protumačili kao autentičan događaj.

Prenosimo u nastavku originalnu objavu. (Link na YouTube verziju u slučaju da ne možete otvoriti video)