Viralno

Bar u Belgiji osigurao se protiv krađe čaša! Tko je ukrade izut će ga iz cipela

Cipele kao jamstvo
Cipele kao jamstvo Foto: Screenshot/TikTok/Drunk Engineers
Bez jedne cipele i s čašom gratis ili s cipelama u kojima ste došli? Vlasnicima jednog bara u Belgiji, očito je dosadilo kupovati nove čaše pa su osmislili domišljat način na koji će smanjiti broj ukradenih čaša.

Kada naručite točeno pivo od 1.5 litre, konobari će vam, kao jamstvo da ćete vratiti čašu, uzeti jednu cipelu. Nakon toga cipele će staviti u košaru koju užem dižu do stropa, kako do cipele ne bi mogao doći nitko osim osoblja.

Jedan posjetitelj bara svoje iskustvo je odlučio podijeliti u obliku snimke na TikToku, koja je do sad akumulirala skoro milijun pregleda.

@drunkengineersSecond shoes are overrated anyways…♬ original sound – Drunk Engineers

Iako korisnik, u originalnom videu na TikToku, tvrdi da ćete cipelu dobiti samo ako do kraja popijete svoje pivo od 1.5 l i vratite čašu, lokalni komentatori ipak su objasnila da se cipele uzimaju samo kao jamstvo da čašu nećete ukrasti.

„Cipela je samo depozit za čašu. Dakle, ako ju odlučite ukrasti, idete kući s jednom cipelom. Zbog toga možete vidjeti cipele na stropu“, zaključio je jedan korisnik.

Bez obzira na njihovu domišljatost, cipele koje su objesili na zid dokaz su da ipak postoje pojedinci kojima je važnija „besplatna“ čaša nego njihov par cipela.