Viralno

Kako bi izgledale povijesne ličnosti da su mobitelom slikali selfie? Odgovor je generirao UI

UI generirane slike kleopatre i posljednje večere
UI generirane slike kleopatre i posljednje večere Foto: Twitterscreenshot/@TrungTPhan
Čovjek je pomoću umjetne inteligencije pokazao kako bi slavne povijesne ličnosti izgledale kad bi mogle slikati Selfie. Ime mu je Duncan Thomsen, 53, a rekreirao je slike iz bitke kod Waterlooa, Kleopatrinog dvora i Posljednje večere, a tu su i slike kraljice Elizabete I. i Neandertalci tijekom kamenog doba. 

Duncan, slobodni filmski montažer iz Brightona u Engleskoj, vjeruje da je on prva osoba koja je koristila umjetnu inteligenciju u tu svrhu i rekao je da su rezultati “urnebesni”, prenosi nam Talker. Dodao je “AI je vrhunska tehnologija. Proveo sam mjesec dana radeći na formuli za upute, jezik i fotografske elemente kako bih fotografijama dao ovaj efekt.

AI odgovara na upite i naredbe koje postavlja korisnik i stvara slike pozivajući se na milijarde slika na mreži. Duncan koristi softver Midjourney, preko aplikacije Discord, za izradu vlastitih fotografskih povijesnih selfija. To može biti dugotrajan proces programiranja jer AI zahtijeva od korisnika da mu točno kažu što treba učiniti i zahtijeva “apsolutni opis”, rekao je za Talker.

“Od umjetne inteligencije možete tražiti da bude povijesno točna i tada može referencirati bilo što, bilo gdje. Omogućeno mi je da usporedim sve na čemu sam radio i istražim svoju maštu bez ograničenja, a ovo je rezultat!” zaključio je, prenosi nam Talker.