Etno Lasagna

Niste ni znali da vam treba etno mash-up hita s Dore! Pogledajte kako to radi HKGD „Dunav“ iz Vukovara

HKGD
HKGD Foto: HKGD "Dunav" Vukovar/Facebook
Spoj pjesme Slavonskih Dukata „Kolo Mista“ i hita „Rim Tim Tagi Dim“

Da je naš kandidat za Eurosong oduševio obožavatelje pjevačkog spektakla već je stara vijest, no da su njime zaluđeni i folkloraši ne biste baš povjerovali.

Naime, ovaj spoj modernog i tradicionalnog oduševio je pratitelje profila na Facebooku HKGD „Dunav“ Vukovar i postao pravi viralni hit.

HKGD HKGD Foto: HKGD "Dunav" iz Vukovara/Facebook

VIDEO

Riječ je o svojevrsnom mash-upu pjesme Slavonskih Dukata „Kolo Mista“ i hita „Rim Tim Tagi Dim“, a koreografiju su sami osmislili. Svi smo upoznati s utjecajem kojeg glazba ima na kulturu, a ovaj je spoj najbolje od oba svijeta, što je prepoznala i publika.


Njihov je video postao popularan na društvenim mrežama, a komentari su uglavnom čestitke i pohvale na odličnoj izvedbi.


Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ Vukovar jedno je od najstarijih društava i nastavlja stoljetnu tradiciju djelovanja Hrvatskog pjevačkog i glazbenog društva „DUNAV”, osnovanog daleke 1867.


Društvo je nositelj mnogih kulturnih događanja u gradu Vukovaru, a okuplja Vukovarce svih generacija s ciljem njegovanja i očuvanja hrvatske tradicijske. Članovi svoje slobodno vrijeme posvećuju glazbi, plesu, pjevanju i sviranju tamburaških instrumenata.