Viralno

Matovilka s juga SAD-a upletena u Guinnessovu knjigu rekorda! Pogledajte najdužu fudbalerku na svijetu

Tami Manis žena s najduljom fudbalerkom na svijetu sjedi na motoru i daje intervju
Tami Manis žena s najduljom fudbalerkom na svijetu sjedi na motoru i daje intervju Foto: YouTubescreenshot/@GuinnessWorldRecords
Matovilko, Matovilko spusti svoju zlatnu fudbalerku!

Jedna žena iz Tennesseeja oborila je Guinnessov svjetski rekord jer ima najdužu fudbalerku na planetu. Fudbalerka je, sa 172 cm dužine, duža od prosječno visokog odraslog muškarca.

Riječ je o Tami Manis iz Knoxvillea, Tennessee, koja je svoju frizuru počela puštati 80-ih, nakon što ju je inspirirala djevojka s poznatom frizurom „rat tail“ u spotu za pjesmu Voices Carry američkog benda Lil Tuesday.

„Otišla sam se ošišati u brijačnicu i tip je rekao da to nije frizura za mene i da mi ne stoji, ali ja sam rekla „Pa, to želim!““, rekla je Guinnessovoj knjizi rekorda, a frizuru nije mijenjala od 9. veljače 1990.

View this post on Instagram

A post shared by USA TODAY (@usatoday)

Manis, medicinska sestra u javnom zdravstvu, rekla je da obično iznenadi ljude, tek kad se okrene, jer shvate koliko je duga njezina lepršava griva. Također je otkrila da obično ima pletenicu, jer je kosa duža od nje. Svoju dugu kosu pripisuje dobrim genima i regeneratoru koji sadrži arganovo ulje. Tami Manis će se u Guinnessovoj knjizi rekorda naći 2024.