Hmm...

Tko je kriv? Prometna nesreća izazvala raspravu na društvenim mrežama iako se sve čini očito na prvi pogled

Prometna nesreća kod Niša
Prometna nesreća kod Niša Foto: Facebook/Screenshot
Jedni misle da je krivac vozač koji je skretao, drugi misle da je krivac vozač koji je pretjecao. Što vi mislite?

Na društvenim mrežama objavljena je snimka prometne nesreće koja se odigrala kod Niša, a u kojoj je ozlijeđeno troje ljudi. Na snimci je zabilježen trenutak u kojem je auto povećanom brzinom pretjecao tri vozila u blizini raskrižja, kad je prvo vozilo u koloni skrenulo pa se vozilo koje je pretjecalo zabilo u njega.

Iako su na prvi pogled za sudar svi optužili vozača koji je pretjecao, u komentarima su se javili i oni koji smatraju da je krivac vozač koji je skretao. ''Nitko njega ne brani, očito je da je budala, ali krivac za sudar je ovaj koji skreće. Budala koja se zaletjela i pretjecala dobit će kaznu za pogrešno pretjecanje i, ako se utvrdi, previsoku brzinu, a kaznu za izazivanje nesreće vozač koji je skretao. Zato se i uči u autoškoli da se prije bilo kakvog skretanja pogleda retrovizor. Na skretanja se gleda isto kao da mijenjaš traku, moraš provjeriti prije nego što napraviš'', piše u jednom komentaru.

''Kriv je lijevi skretač jer se nije uvjerio da radnju može napraviti na siguran način za druge sudionike u prometu (nije napravio provjere). Ako se ova snimka priznaje kao dokaz, onda ovaj koji pretječe može dobiti samo kaznu za pretjecanje kolone vozila. Pretjecanje u raskrižju dozvoljeno je osim ako kolničke oznake ne govore drukčije. Tako je po Zakonu, koji se u nekim dijelovima nije mijenjao otkad je napisan prije cca. 70 g.'', piše drugi korisnik.

U nastavku prenosimo snimku, pa nam recite što mislite tko je krivac za ovu nesreću, koja je, na svu sreću, završila samo s lakšim ozljedama.