Gore (se) nije moglo

Kada ironija ima svoj dan: Zrakoplov s čak 85 vodoinstalatera morao sletjeti zbog pokvarenih WC-a

Toliko vodoinstalatera, a nikakve koristi (FOTO: Facebook/Norwegian)
Toliko vodoinstalatera, a nikakve koristi (FOTO: Facebook/Norwegian)
Nije da toliki silni stručnjaci nisu željeli znali ili željeli pomoći, ali nekako se nikome nije izlazilo iz zrakoplova na visini od desetak tisuća metara kada je problem uočen.

Putnički zrakoplov koji je u subotu ujutro poletio iz Osla za München, i to otprilike oko 9:34, morao se vratiti u polaznu zračnu luku zbog kvara na WC-u. Ne bi ta priča bila toliko zanimljiva da u nju ironija nije upetljala prste, pa je tako sve redom nasmijala činjenica da se u avionu nalazilo čak 85 vodoinstalatera!

Većina su bili djelatnici tvrtke Rørkjøp, no unatoč podatku da je svaki treći putnik u zrakoplovu bio stručan te sposoban otkloniti kvar, kapetan je svejedno morao prizemljiti avion jer se problemu nažalost moglo pristupiti isključivo s vanjske strane zrakoplova.

WC-ima su se naposljetku posvetili tehničari jednom nakon što je letjelica ponovo dotaknula tlo, a neobičnu je situaciju novinarima Dagbladeta potvrdila predstavnica kompanije Norwegian, koja je dodala informaciju da je prije povratka u Oslo zrakoplov neko vrijeme kružio iznad Hedmarka dok nije otpustio gorivo.