Jesmo li sami?

Ovim kvizom proslavite Svjetski dan NLO-a i pokažite da doista vjerujete

NLO u mračnoj šumi i natpis kviz o NLO-u
NLO u mračnoj šumi i natpis kviz o NLO-u Foto: Canva
Pokažite da vam NLO nije nepoznat

“I want to believe.” riječi su junaka Dosjea X, Foxa Muldera, koji je uvjerio cijelu generaciju da je istina tamo negdje, samo je moramo pronaći. Tako je 2. srpnja dobio posebnu namjenu, a nije rezerviran za obožavatelje znanstvene fantastike koji vole tragati za izvanzemaljcima, već je posvećen svima na planeti Zemlji.
Tog datuma imamo priliku proslaviti Svjetski dan NLO-a. NLO-i su stoljećima bili legenda, ali tek su 1950-ih leteći tanjuri privukli pozornost nacionalne i međunarodne javnosti. Od tada su NLO-i zarobili umove i starih i mladih, a priče svjedoka proširile su se diljem svijeta.

Svjetski dan NLO-a služi kao način da se svi okupe i promatraju nebo u potrazi za NLO-ima, ali to nije njegova jedina svrha. Mnogi praznik vide kao način širenja znanja i svijesti o NLO-ima, dokazujući njihovo postojanje i nadajući se da će iz dvojbenih informacija izvući istinu.

Taj datum nije odabran nasumično, već je to i godišnjica incidenta iz 1947. u Roswellu, Novi Meksiko. Obožavatelji i strastveni lovci na NLO-e misle kako je američka vlada zataškala pravu istinu iza događaja. Osmislili smo jedinstveni kviz o ovoj zanimljivoj pojavi, a na vama je pokazati koliko stvarno vjerujete.