Dobro je znati

Fotografija s groblja šokirala cijelu regiju, svi se pitaju čiji je to običaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na fotografiji je uslikan grob na kojem je pravo izobilje hrane pa je sve zbunio ovaj običaj.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija s groblja u Srbiji na kojoj je zabilježena grobnica zatrpana hranom. Na grobu se nalaze predjela, glavna jela, pa čak i deserti, a gozba bi mogla nahraniti poveću količinu ljudi.

\\folder\vezani_članak Djeca i hrana LOL Djeca se zaigrala s hranom i roditeljima priredila urnebesna iznenađenja Oglasi u Japanu - 12 Čudo neviđeno Oglasi u Japanu trebali bi biti uzor svima, pogledajte zašto uvijek iznenade turiste

Fotografija se pojavila nakon obilježavanja Velike zimske zadušnice, dana kada se u Srbiji obilaze groblja, pale svijeće, a neki imaju običaj i iznijeti hranu na groblje. Nakon što je snimka obišla regiju, svi su se zapitali je li takva gozba na groblju učestala pojava ili ekstravagantno ponašanje.

Sudeći prema reakcijama ljudi na društvenim mrežama, oni kojima slika nije smiješna zgražaju se pojavom, a Blic piše da se rasprave o iznošenju hrane i pića na grobove vode svake godine te da pravoslavna crkva taj običaj smatra poganskim.

Navode i da groblja imaju propise kojima se zabranjuje ostavljanje hrane i pića na pogrebnim mjestima, što ne sprječava ljude da pojedu i popiju koju žestoku, ali ne smiju ostavljati hranu.