Ne može biti zdravo

Grade im autocestu tik do zgrade, svi se pitaju kako je to moguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most usred grada prostire se između zgrada i praktički dodiruje balkone.

Društvenim mrežama kruže fotografije iz Egipta na kojima je zabilježena izgradnja autoceste koja se prostire između zgrada. No gledatelje je zabrinula činjenica da se cesta nalazi samo 50 centimetara od obližnjih balkona pa je mnoge uhvatila glavobolja već od same pomisli na onečišćenje i zvuk autoceste tako blizu doma.

Vlada je vrlo brzo opravdala gradnju činjenicom da su obližnje zgrade izgrađene protuzakonito, što nimalo neće pomoći stanarima, no inspekcija je izašla na teren kako bi popisala postoje li zgrade koje ne krše zakon pa će njihovim stanarima biti ponuđena financijska nadoknada, piše Arab News.

Predstavnici stanara pak tvrde da su njihove zgrade izgrađene po propisima i imaju dozvole iz 2008. godine. Iako tvrde da se ne protive gradnji jer je za opću koristi, žele da svi stanari i poslovni objekti koji se nalaze ispod šestog kata dobiju financijsku naknadu jer im most potpuno blokira pogled.

Most dug 12 kilometara i širok 65 metara trebao bi biti dovršen krajem godine, a slike projekta koji izgleda kao da je ispao iz filma o mračnoj budućnosti možete pogledati u galeriji.