Nije im svejedno

Hakeri napali nekoliko džamija i pustili pjesmu otpora, vlasti su u lovu na počinitelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turske vlasti u lovu su na hakere koji su pustili pjesmu, ali i na sve oni koji odobravaju takav potez.

Nekoliko džamija u turskom gradu Izmiru doživjele su hakerski napad u kojem je umjesto molitve iz zvučnika odzvanjala pjesma ''Bella ciao'', simbol antifašističke borbe i otpora općenito. Društvenim mrežama šire se snimke iz Izmira na kojima se čini da snimatelji čak uživaju u promjeni, no turskim vlastima i religijskim vođama ovaj incident nije bio nimalo zabavan.

\\folder\vezani_članak Ibrahim Sedef (Foto: Screenshot/YouTube) Odlčna ideja Medvjedi mu stalno krali med pa ih je pretvorio u degustatore i sad dobro zarađuje na njima Putnik kroz vrijeme (Foto: Screenshot/YouTube) Nije mu jasno "Putnik kroz vrijeme" ga upozorio i spasio od bolne nezgode

Osim što je pokrenuta istraga protiv onih koji su upali u zvučni sustav i pustili pjesmu, turske vlasti obrušavaju se i na sve koji su objavili snimku na društvenim mrežama i ''podržali ili hvalili'' puštanje pjesme jer takvo ponašanje vide kao ''javno narušavanje religijskih vrijednosti''.

Unatoč upozorenjima i prijetnjama, snimke se nisu prestale širiti društvenim mrežama, a neke od njih možete pogledati u nastavku.