Sve je moguće

Nevjerojatna promjena: Rekli su joj da neće doživjeti tridesetu ako ne smršavi pa se doslovno prepolovila

Erin Azzopardi (Foto: Profimedia)
Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) Profimedia
\\folder\galerija Galerija Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) - 13 Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) - 13 Foto: Profimedia Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) - 12 Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) - 12 Foto: Profimedia +11 Erin Azzopardi (Foto: Profimedia) - 11 Galerija
Žena iz Australije uspjela je skinuti 81 kilogram u godinu dana strahujući da neće doživjeti 30. godinu.

Erin Azzopardi (29) imala je 170 kilograma kada su joj liječnici rekli da vjerojatno neće moći imati djecu ako ne smršavi te da vjerojatno neće doživjeti tridesetu. Žena iz Australije ozbiljno je shvatila upozorenje i u samo godinu dana izgubila čak 81 kilogram, a sada je i majka 7-mjesečnog sina Olivera.

"Nikad neću zaboraviti osjećaj kada su mi rekli da ću umrijeti do tridesete i neću moći imati djece", prisjeća se Erin. "Osjećala sam kao da mi se urušio cijeli svijet. Skoro sam odustala od života i vratila se doma kako bih ugušila svoju tugu s hrpom hrane jer sam bila užasno depresivna. Osjećala sam se izgubljeno. No, dva tjedna kasnije sam se pribrala i sjetila da više od svega želim biti majka te da moram napraviti ozbiljne promjene ako želim ostvariti svoj cilj", kazala je Erin za Daily Mail.

Erin je isprobala svaku moguću dijetu, no kada ništa naizgled nije uspjevalo, otišla je na kirurško podvezivanje želuca. Operaciju je obavila u lipnju 2014. godine i tvrdi da joj je to bila najbolja odluka u životu. U samo šest mjeseci izgubila je 40 kilograma, a kilaža je samo nastavila padati. U godinu dana uspjela je skinuti čak 81 kilogram.

"Sada mogu mirno planirati proslavu 30. rođendana bez straha od prerane smrti", zadovoljna je 29-godišnja Australka. Erin kaže da je pretila još od djetinjstva kad je usvojila nezdrave prehrambene navike: "Imali smo slatkiše u kući, ali ih nisam smjela jesti. Tako su postali svojevrsno zabranjeno voće koje sam kradomice uzimala i žudjela za njim pa sam razvila nezdrav odnos prema hrani".

''Cijelo djetinjstvo sam bila zlostavljana zbog svoje debljine. U osnovnoj školi sam imala 70 kilograma, a u srednjoj već 100. Stvari su se samo nastavile pogoršavati od tada'', kaže Erin koja je 2011. morala naručiti posebnu vjenčanicu preko interneta jer u Australiji nije mogla pronaći dovoljno veliku.

Erin slijedi plan prehrane prema kojem jede malo ugljikohidrata i puno proteina i svježeg voća i povrća, a vježba šest puta tjedno. Njezin plan tjelovježbe uključuje dizanje utega i lagano trčanje. Zdrave navike prehrane i vježbanja spasile su joj život, a uskoro planira i na operaciju uklanjanja viška kože koja joj je ostala nakon gubitka kilograma. Fotografije njezine transformacije možete pogledati u galeriji.