Životna ironija

Od ''zlatnog tuša'' do zlatnog standarda za tuševe: Trump konačno postigao ono što je želio od početka mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti predložile su u srijedu promjene standarda koje će omogućiti da se pojača pritisak vode u glavama tuševa nakon što je američki predsjednik Donald Trump više puta prigovarao da mu se ne sviđa kako tuševi sada rade.

Ministarstvo energetike nakon prošlomjesečnih Trumpovih prigovora odlučilo je ublažiti propise. Trump je na jednom događaju u Bijeloj kući kazao kako voda ne teče dovoljno brzo iz slavina.

"I što da radite? Dulje stojite tamo ili se dulje tuširate? Moja kosa, ne znam za vas, ali ona mora biti savršena."
Prošlog je prosinca Trump kazao kako bi nadležne službe za okoliš trebale proučiti sudopere, slavine i WC školjke kako bi promijenile pravila čiji je cilj štedjeti vodu i gorivo za grijanje vode.

"Ljudi sada puštaju vodu iz vodokotlića deset ili 15 puta umjesto jednom", kazao je Trump na susretu s malim poduzetnicima u Bijeloj kući. Potrošačke udruge osudile su te planove poručivši da sadašnja pravila štede novac potrošača jer štede vodu i gorivo.

Tim bi se prijedlogom omogućilo vraćanje tuševa koji bi primali oko 9,4 litre vode u minuti, na standard iz 1992. u vrijeme kad je George H. W. Bush bio predsjednik.

Ironija postavljanja zlatnog standarda za tuševe na kraju predsjedničkog mandata jest to što je Trumpov mandat počeo glasinom da je s ruskim prostitutkama uživao u ''zlatnom tušu'', kolokvijalnom nazivu za seksualni čin mokrenja po partneru.