Sreća u nesreći

Snimka koja ih je umalo stajala života: Žena ga je preklinjala da prestane snimati požar u Bejrutu, a onda je uslijedila eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimao je požar iako ga je žena molila da prestane i uđe u stan, sad su oboje u bolnici.

Nakon tragične eksplozije u Bejrutu društvenim su mrežama počele kružiti mnoge snimke eksplozije, od kojih su neke snimljene iz nevjerojatne blizine. Kako nitko nije mogao predvidjeti silinu eksplozije, pravo je čudo da su neki od ovih snimatelja uspjeli preživjeti.

Među sretnicima se našao i Imad Khali, koji je snimao požar s balkona unatoč tome što ga je supruga Lina preklinjala da uđe u stan i prestane snimati. Imad je snimao iz svojeg stana na 11. katu zgrade, na manje od 600 metara udaljenosti od požara, dok je njegova supruga molila boga da nitko nije ozlijeđen u stravičnom požaru.

Nakon što je uslijedila manja eksplozija, supruga je počela nagovarati supruga da prestane snimati i uđe u stan, no on se oglušio o njezine molbe. Zatim je uslijedila ogromna eksplozija koja ih je oboje odbacila te su od siline udarca izgubili svijest.

''Sjećam se samo da sam odletjela u zrak'', kazala je Lina, koju je eksplozija odbacila kroz staklena vrata, zbog čega ima slomljeni lakat, prerezanu tetivu i ozljedu leđa te brojne masnice i porezotine po tijelu, piše CNN.

Nakon što joj se vratila svijest, vidjela je supruga kako leži na podu još uvijek u nesvijesti. Lina ga je pokušala odvući prema vratima, ali nije bila dovoljno snažna. Unatoč svojim ozljedama, uspjela se spustiti 10 katova i tamo je srela prijatelja koji je policajac te se s njim vratila po Imada.

Supruga su donijeli tako što su koristili vrata kao ležaljku te su ga uspjeli iznijeti iz zgrade. Supružnici su ubrzo primili potrebnu liječničku pomoć. Imad je završio u povezima od glave do pete s posjekotinama po cijelom tijelu, no par je nedavno objavio sliku iz bolnice i poručio da je na putu oporavka. Snimku koja ih je umalo stajala života možete pogledati u nastavku.