Mix

28 djevojaka hospitalizirano nakon igranja “društvene“ igre

Oujia ploča poslal 28 djevojaka u bolnicu
Oujia ploča poslal 28 djevojaka u bolnicu Foto: Folder.hr
Čudna i pomalo zastrašujuća vijest siže nam iz Kolumbije. Ondje je 28 djevojaka završilo hospitalizirano nakon što su se poslije škole poigrale s pločom za prizivanje duhova.

Djevojke su navodno pretrpile napadaje panike, a neke su čak i izgubile svijest. Mnogi su odmah skočili i optužili misterioznu društvenu igru koja je postalo popularna jer se preko kursora na ploči ispisanoj slovima i brojkama, navodno, može razgovarati sa duhovima umrlih.

Nije ovo prvi puta da se popularna Oujia ploča povezuje sa sličnim događajima. Prošle godine je 11 učenika palo u nesvijest, također nakon korištenja ploče. Kasnije se ispostavilo kako je najmanje pet učenika bolovalo od trovanja hranom, no tako objašnjenje jednostavno zvuči predosadno i nikako ne pomaže u marketingu Oujia ploče. Teško je zamisliti da jednom čujemo vijest kako su učenici masovno dobili napad panike igrajući „Čovječe, ne ljuti se”.

Koji je uzrok hospitaliziranja 28 kolumbijskih djevojaka još se ne zna, ali jedna od majki djevojaka iz Kolumbije tvrdi kako riječ sigurno nije u hrani, jer se njezina kćer dobro najela kod kuće prije nego je otišla u školu. Iz toga možemo zaključiti da je jedino drugo logično objašnjenje — da ih je napao duh.

Oujia ploča je postala svojevrsni kulturološki fenomen pa je tako ušla i u filmsku industriju. Prizivanje duhova: Porijeklo zla je film u kojem je Ouija ploča središte radnje.

Sa takvom lošom reputacijom pomislili bismo da Oujia ploča ima poprilično veliku dobnu granicu za igranje, ali to nije tako. Ovisno o proizvođaču dobna granica zabrane igranja kreće se između 4 i 8 godina. Dijete od 4 godine trebalo bi biti poprilično napredno da razumije što mu duh govori koristeći samo englesku abecedu.