Mix

3000 eura godišnje doslovno im odlazi u vjetar: na ove jednokratne proizvode mladi troše nenormalno puno

Vaping
Vaping Foto: Canva
Voćni i slatki okusi šarenih vape jednokratnih cigareta posebno privlače mlađu populaciju, a to dokazuje i činjenica da na njih troše enormne svote.

Rezultati ankete provedene od strane The Telegrapha prikazuju da zastrašujući postotak mladih troši velik dio primanja na jednokratne e-cigarete.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, svaki četvrti pripadnik generacije Z kupi po jedan jednokratni vape dnevno.

Iako toga nisu svjesni, na mjesečnoj bazi troše i po 260 eura samo na ovaj proizvod, a u samo jednoj godini njihova potrošnja prelazi cifru od 3000 eura.

3000 eura godišnje doslovno im odlazi u vjetar, a da toga nisu ni svjesni. Naime, većina ispitanika pretpostavila je da troši gotovo duplo manje novaca na ove proizvode.

13 posto ispitanika koji dnevno kupuju ove proizvode, smatra da troši oko 150 eura mjesečno, prenosi ladbible.com.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da, u prosjeku, u UK-u ovaj proizvod košta malo više od 8 eura, saznajemo da mladi u velikoj mjeri podcjenjuju svoju mjesečnu i godišnju potrošnju na jednokratne vapeove te nisu svjesni ogromne količine novaca koje troše na ovaj proizvod.

Opasnost ovih proizvoda leži u tome što izgledaju bezazleno te velik broj mladih i djece privlače svojim okusima i šarenim bojama.