Mix

39-godišnji rekorder Premier lige odbio ponudu bogatog kluba zbog obitelji

ben foster
ben foster Foto: Youtube Screenshot
Nekoć je branio za Manchester United i reprezentaciju Engleske, a kroz karijeru je postavio rekord Premier lige u broju minuta na terenu (34959 minuta!) – iako je dio karijere proveo i u nižoj ligi, engleskom Championshipu.

Tko je taj Pokemon? To je Ben Foster, donedavno vratar Watforda koji je ispao iz Premier lige na kraju prošle sezone. Foster je nakon ispadanja Watforda bez kluba, ali je došla ponuda bogatog Newcastlea.

Svrake trebaju sigurnu i kvalitetnu zamjenu za prvog vratara Nicka Popea nakon što se Karl Darlow ozlijedio na treningu. Prijelazni rok je zatvoren, Newcastle preostaje jedino potpisati ovakve slobodne agente ili promovirati nekog iz mlađih uzrasta. Izabrali su Fostera, ali Foster nije izabrao njih.

Foster živi s obitelji u srednjoj Engleskoj. Putovao je u Watford svakodnevno tijekom četverogodišnjeg angažmana u nekadašnjem klubu Eltona Johna.

U svom podcastu je izjavio:

“Ako odem gore, možda ću moći namjestiti facu i odraditi, ali to neću biti ja. Želim biti sretan. Želim se osjećati ugodno, a to neću moći ako sam toliko daleko od svoje obitelji.”

Službeno je otišao u mirovinu sredinom mjeseca.

Newcastle se snašao nakon Fosterove odbijenice i potpisao je bivšeg vratara Liverpoola Lorisa Kariusa koji je Otok napustio osramoćen, višestruko prozivan i s manjkom samopouzdanja.

Foster se pak posvetio i drugim karijerama – otvorio je i vlastiti kanal na Youtubeu koji se zove Cycling GK gdje je s GoProom snimao svoja iskustva na dan utakmica. Nije prošlo baš najbolje – Watford FC ga je kaznio, a Premier liga se zaprijetila tužbama ako bude koristio snimke s utakmica. Najbolje od svega? Sad ne mora brinuti o tim stvarima. Izabrao je biti sretan, okružen obitelji.