Mix

8 komedija koje zvuče jako loše na papiru, ali su ipak postale klasici

Superbad
Superbad Foto: Youtube Screenshot
Neki filmovi zvuče jako loše kad im pročitaš radnju, bez obzira na glumačku postavu, budžet i sve ostalo što filmove čini atraktivnima. Dovoljno je reći “Robert Downey Jr. mijenja boju kože”. Lako je sad biti pametan i reći kako je to super, ali pročitaj tu rečenicu opet i pokušaj doživjeti samo značenje rečenice, bez ikakvih prisjećanja na film. Zvuči neugodno i bolno. Kao svi filmovi s ove liste, ali su postali ogromni! U našim očima i srcima.

Tropic Thunder

Tropic Thunder je akcijska komedija koju je režirao Ben Stiller. Već tu bismo se scimali jer ne možeš svakom glumcu vjerovati kad se dohvati režije. Film o glumcima koji snimaju film o ratu u Vijetnamu. Downey Jr. glumi peterostrukog osvajača Oscara koji je kirurškim zahvatom “alterirao pigmente” i postao crnac. Hrpa poznatih glumaca na jednom mjestu, uključujući i neprepoznatljivog Toma Cruisea u fat-suitu. Ne bismo nikad rekli da će ovaj film biti dobar, ali tu smo. Dobar je, pretjeran i ne bi nikako mogao biti snimljen danas tako da nam je drago da je izašao 2008. godine.

Napoleon Dynamite

Super jeftin film koji će mnoge odbiti na prvi pogled, ali šansa mora biti dana! Awkward glavni lik je baš geek, stariji brat mu ima 32 godine koji satima razgovara s curama na internetu, prijatelj imigrant koji želi postati predsjednik razreda. Sve izgleda tako jeftino i iščašeno. I funkcionira! Napoleon Dynamite je klasik. Vote Pedro

Superbad

Još jedan film o tinejdžerima koji cugaju, psuju, prepušavaju se i žele baš jako biti kul? Masa uglavnom nepoznatih klinaca u glavnim ulogama? Nitko nije očekivao da će to biti recept za klasik i jednu od najboljih komedija svih vremena.

Bridesmaids

Evo, ne bismo nikad rekli da će nam komedija o nekim tamo djeverušama biti ovako zabavna. Nismo nikad bili fanovi Seksa i grada, ovo nam je djelovalo da će upasti u tu kategoriju, ali smo dobili vrhunske izvedbe, vječno pamtljive citate i jedan poprilično specifičan opis penisa koji nekad i sami koristimo.

Clerks

Film snimljen za manje od 30 tisuća dolara. Lako je sad pričati o utjecaju Kevina Smitha na svijet komedije i filmskog stvaralaštva, ali ovako smastiti i zaraditi 3.2 milijuna u kinima? Ovo je masterclass u nezavisnom snimanju filmova, ujedno i kultni film koji bi svatko trebao barem jednom pogledati u životu. Da, bit će ti čudna vizualna estetika i produkcijske vrijednosti, ali nije to važno, važno je sve drugo.

Mean Girls

Poprilično ružičast film s Lindsay Lohan u glavnoj ulozi? Neko vrijeme smo govorili “ne, hvala”, ali nakon što smo ga pogledali smo zaključili da je u pitanju jedan genijalan film koji i danas ponekad citiramo. You go Glen Coco!

The Other Guys

Film počne onako kako želiš – Samuel L. Jackson i The Rock rasturaju. I onda umru valjda u prvoj sceni. Njihovu ulogu akcijskih junaka preuzmu “oni drugi” – ekipa koja sjedi u uredu i tipka. Sva sreća ti drugi likovi su Will Ferrell i Mark Wahlberg, a njihov šef je Michael Keaton i neprestano citira pjesme od TLC-ja. Ovo nije trebalo ispasti toliko dobro. Od ovog filma, Toyota Prius se više ne zove Toyota Prius.

Eurovision Song Contest

Još jedan Will Ferrell na listi. Možda će netko reći kako ovo nije klasik jer je jako svjež film, ali nije nas briga – stavljamo ga na listu. Čovjek koji svim silama želi na Euroviziju. Bilo što s Eurovizijom je trash, ali ovo je ispao jako simpatičan film koji vole i ljudi koji ne žele nikad gledati Euroviziju. Play Ya Ya Ding Dong!