Mix

8 serija zbog kojih vrijedi provjeriti novog igrača u streaming ratovima – HBO Max

HBO MAX serije
HBO MAX serije Foto: Youtube Screenshot
Netflix je dovoljno dugo vladao, još uvijek ga plaćamo, ali smo se malo zasitili ogromne količine prosječnih i ispodprosječnih naslova. HBO Max nam je došao u pravo vrijeme. A s čim početi avanturu s HBO Maxom? Easy.

Nećemo vam preporučiti Sopranose ili The Wire, HBO je stvorio ime zahvaljujući tim remek-djelima televizijskog stvaralaštva. Za Succession i Euphoriju svi znaju, riječ je o dvije najpopularnije serije u posljednjih nekoliko godina – jedna je superozbiljna i talky, druga prikazuje izgubljenost generacije Z i ima savršenu Zendayju. Nismo tu zbog tih serije, odlučili smo vam iskopati neke druge naslove za koje mislimo da biste im trebali dati šansu.

The Newsroom

Remek-djelo, ujedno i najdraža serija autora ovog članka. Iako sam ju pogledao već tri puta u životu, dolazak HBO Maxa je idealna prilika da ju pogledam opet.

Jeff Daniels glumi voditelja televizijskih vijesti koji će sve napraviti za gledanost, ali povratak njegove stare producentice (ujedno i bivše djevojke) pomiče tektonske ploče i čitava redakcija odluči raditi dostojanstven i kvalitetan novinarski posao. Od prve scene me serija kupila, glumačka postava je vrhunska, scenarij je pisao Aaron Sorkin koji je odgovoran i za West Wing. Do svih likova će vam biti stalo, u neke ćete se i zaljubiti, a iako je u pitanju drama – zabavniju i duhovitiju seriju nisam nikada gledao. Da, pristran sam.

In Treatment

In Treatment je HBO-ova uspješnica koja je prije desetak godina angažirala Gabriela Byrnea u ulozi psihoterapeuta. Trajala je tri sezone, završila je 2010. godine, ali je HBO odlučio dati nam četvrtu sezonu deset godina kasnije – iako je glavna uloga pripala vrhunskoj Uzo Adubi. Možete početi od prve sezone i diviti se Gabrielu Byrneu, a isto tako, bez grižnje savjesti, možete početi i od četvrte sezone jer nisu previše povezane.

Treme

Treme je serija Davida Simona, tvorca legendarnog The Wirea koja ipak nije dosegla slavu The Wirea. Ako nas pitaš, zaslužuje veću eksponiranost i gledanost. Serija prati stanovnike New Orleansa nakon uragana Katrina, glumačka postava je odlična, prepoznat ćete brojna lica, a serija je i vjerno portretirala kulturu legendarnog grada. Serija ima četiri sezone, imat ćeš što gledati, a sigurno je da je kvalitetno.

The Righteous Gemstones

Ah taj Danny McBride, podcijenjeni genijalac komedije. Serija prati slavnu i disfunkcionalnu obitelj tele-evanđelista. John Goodman ima megacrkvu, čitava familija živi na visokoj nozi zahvaljujući crkvenim donacijama. Prva sezona je jako dobra, ali druga sezona postaje još bolja. Ako imaš bilo kakav prigovor na suvremenu religiju, ova serija će te oduševiti.

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty

Voljeli smo Last Dance, a volimo i Winning Time. Winning Time nikako nije dokumentarac i toliko je očito da su neki događaji itekako dramatizirani i inscenirani, ali nas nije briga. Zabavno je. Iza serije stoji Adam McKay koji je bio spreman izgubiti prijateljstvo s Willom Ferrellom zbog ove serije – dao je ulogu vlasnika Lakersa Johnu C. Reillyju. Reilly je sabio ulogu! Kraj sedamdesetih, početak osamdesetih, Lakersi žele prekinuti dominaciju Boston Celticsa, imaju novog vlasnika koji želi od košarke stvoriti najpopularniji sport na svijetu, a od Lakersa pripadnike showbusinessa. Ima košarke, seksa, droge, a sve je snimljeno vrhunski i izgleda vintage od prvog kadra.

Scenes from a Marriage

Uzmeš predložak Ingmara Bergmana i snimiš remake s Oscarom Isaacom i Jessicom Chastain u glavnim ulogama. Samo zbog njihovih izvedbi ovo vrijedi pogledati.

Peacemaker

James Gunn je dobio slobodne ruke nakon režije The Suicide Squad. Mislili smo da je Cena gotov u ulozi Peacemakera nakon kraja filma, ali evo ga u jednoj od najbizarnijih superjunačkih serija svih vremena. Ovo je komedija koja ne zna granice – od seksizma do rasizma, ima sve. A tu je i najdraži nam sidekick svih vremena, orao Eagly.

Starstruck

Djevojka spava s muškarcem i onda skuži da je lik jedna od najvećih glumačkih zvijezda. Zabavna i kratka serija koju možeš progutati u jednom poslijepodnevu. Svi ju vole, voljet ćeš ju i ti.