Dobro je znati!

Ako izbacite jelku na nogostup, stvarate više problema nego što ste svjesni

Jelka na nogostupu
Jelka na nogostupu Foto: TikTok/Screenshot
Život slijepim osobama često otežava tuđi nemar, na čemu svi možemo poraditi.

Iako se sve više velikih gradova pokušava prilagoditi osobama s posebnim potrebama, uvijek postoje stvari na kojima mogu raditi i pojedinci. Jedna je od tih stvari i održavanje pločnika ispred doma prohodnim kako ni slijepe osobe ne bi imale problema.

Ava je pas vodič koji svakodnevno pomaže svojoj vlasnici u navigaciji po londonskim cestama. Jedan od problema s kojima se slijepe osobe susreću posebno nakon blagdana jesu smeće i jelke na pločniku.

\\folder\vezani_članak Nepozvani štakor Jao... Tri paničarke uspjele se riješiti štakora, pogledajte kako im je to uspjelo \\folder\vezani_članak Uhvaćena na djelu Ups! Uhvaćena na djelu: Htjela se malo opustiti na radnom mjestu, ali nije znala da je kolege promatraju

Naime, čak i osobe sa psom vodičem teško se snalaze u toj situaciji jer pas ne može voditi vlasnika preko smeća, a oklijeva voditi slijepu osobu na kolnik. Na svu sreću, psi na kraju obično nađu najmanje rizično rješenje, no sve se može riješiti pravilnim odlaganjem otpada.

Snimku Ave koja pomaže svojoj vlasnici proći baš kroz takvu zapreku prenosimo u nastavku pa pogledajte zašto je postala hit na TikToku.

 

@guidedogava You can step around it, I can’t see it. Dispose of your garbage responsibly #blind #guidedog #servicedog ♬ original sound - GuideDogAva