Mix

Animirana serija iz svijeta Stranger Thingsa dolazi na Netflix

Stranger Things dječja postava
Stranger Things dječja postava Foto: Shutterstock
Neumorni streaming div nastavlja musti franšizu “Stranger Things” naručivanjem animirane serije smještene u svemir izvorno nastao iz riječi Stephena Kinga, prenosi Variety. 

Pa… dok ide, ide. Sigurno neće stati dok dobivaju. Jesmo kapitalisti ili nismo?

Zanimljivo je što se umjesto oskudnih hintova gotovo svi detalji o seriji trenutno drže u tajnosti, osim činjenice da su je razvili Eric Robles i Flying Bark Productions. Robles je prethodno kreirao animirane serije ““Random! Cartoons”, “Fanboy & Chum Chum” i “Glitch Techs”. Nikad čuli.

U priču su uključeni i braća Duffer, tvorci originalne igrane serije Stranger Things, koji će bit će biti izvršni producenti serije putem svojih Upside Down Pictures.

Dufferovi su još uvijek pod općim ugovorom s Netflixom tako da, realno, i kad/ako bi željeli izbjeći tu animiranu pustolovinu – pitanje je: koliko bi to uopće bilo dopustivo. S druge strane, možda je dobro biti uključen i držati nadzirati priču kako ne bi otišla… u prepoznatljivom, i ne baš preferiranom, Netflix smjeru.

Ipak, čini se da su braća uzbuđena jer su, kažu, oduvijek sanjali o animiranom Stranger Thingsu u duhu subotnjih jutarnjih crtića koje su voljeli gledati kao klinci. Uz to, oduševljeni su scenarijem i kreativnim radom koje im je Robles do sada predstavio… a o kojima mi trenutno ne znamo ništa. Hvala puno.

Stranger Things pokazao se kao globalni hit i jedna od Netflixovih najpopularnijih originalnih serija otkako je prvi put prikazan 2016. Oriđiđi serija dobila je zeleno svjetlo za petu i posljednju sezonu u veljači prošle godine.

U svakom slučaju – avantura se nastavlja – makar i u drugoj dimenziji.