Mix

Animirani film osvojio vikend na kino blagajnama! Pogledajte tko je srušio velikane

publika filma pri prikazivanju u kinu dvorani
publika filma pri prikazivanju u kinu dvorani Foto: unsplash.com
Dječak i čaplja (The Boy and the Heron), tek je treća anima koji je ikada bila na vrhu kino blagajni u SAD-u i Kanadi, i prva originalna anima koji je to učinila. Film, koji se prikazuje u sinkroniziranoj verziji i verziji s titlovima, također je prva potpuno strana produkcija koja je ove godine zasjela na vrh sjevernoameričke kino blagajne. Film je debitirao s 12,8 milijuna dolara, prenosi nam Huffpost.

Prošlotjedni najbolji film, „Renaissance: A Film by Beyoncé“, strmoglavo je pao u svom drugom vikendu, a isti je trend uslijedio i koncertni film, „The Eras Tour“ Taylor Swift. To je omogućilo da “The „Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes“ zauzme drugo mjesto, s procijenjenih 9,4 milijuna dolara u svom četvrtom vikendu prikazivanja. Prednastavak serijala „Igre gladi“ ukupno je zaradio 135,7 milijuna dolara.

Dječak i čaplja nije jedini japanski film koji je tijekom vikenda bio među favoritima u kinima. „Godzilla Minus One” je nastavio po starom, a s 8,3 milijuna dolara podebljao je zaradu Studija Toho, čime je ukupna zarada dosegla 25 ​​milijuna dolara.

Dječak i čaplja (The Boy and the Heron) je fantastično-avanturistički animirani film legendarnog Studija Ghibli, tvoraca Avanture male Chihiro (Spirited Away), Pokretni dvorac (Howl’s Moving Castle) i Moj susjed Totoro (My Neighbor Totoro). Riječ je o dugometražnom film redatelja Hayaoa Miyazakija, a redatelju nagrađenim Oscarom, to je prvi film u posljednjih 10 godina. Dječak i čaplja ručno je crtana, originalna priča koju je uz režiju sam i napisao.

Producirao ga je suosnivač Studija Ghibli, Toshio Suzuki, a film sadrži glazbeni zapis Miyazakijeva dugogodišnjeg suradnika Joea Hisaishija. Tematsku pjesmu za film „Spinning Globe“ napisao je i izveo globalni J-pop superstar Kenshi Yonezu.