Mix

Anketa među NBA igračima — izabrali najboljeg igrača u povijesti

Jordan Bryant
Jordan Bryant Foto: Youtube Screenshot
Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a uvijek je izazivala rasprave među fanovima o najboljem košarkašu svih vremena. Neki će tvrditi da je to Michael Jordan, drugi će braniti Wilta Chamberlaina, a treći će isticati LeBrona Jamesa ili Kobea Bryanta kao najveće ikone ovog sporta. The Athletic je odlučio aktivne NBA košarkaše pitati i ovo teško pitanje.

The Athletic nam je jedan od boljih sportskih online magazina s kvalitetnim tekstovima i profesionalnim pristupom profesionalnim sportašima (pročitajte to dvaput). Napravili su anketu kojom su ispitali 103 igrača koji aktivno igraju u NBA-ju. Jedno od pitanja je glasilo „tko je najveći igrač u povijesti NBA-ja”.

Čak 58.3 posto igrača je izabralo Michaela Jordana kao najvećeg igrača svih vremena, slijedi ga LeBron James s 33 posto te Kobe Bryant s 6.8 posto. Uz njih trojicu su spomenuti još samo Bill Russell i Tracy McGrady. Anketa ne gubi na vjerodostojnosti zbog spomena T-Maca ispred legendi kao što su Larry Bird, Magic Johnson i Kareem Abdul Jabbar, to je samo osobno mišljenje stotinjak ljudi koji igraju košarku.

Jedan od intervjuiranih igrača je rekao kako bi uvijek izabrao Jordana.

„6 od 6 osvojenih finala je velika stvar za mene. Ali košarka je pitanje pobjeđivanja, a mislim da biram M.J.-a ispred svih drugih ako trebam pobjedu. Izabrao bih nekog tko će me nositi kroz seriju, kroz doigravanje, nekog tko će postaviti ton. M.J. zadovoljava sve kriterije.”, izjavio je za Athletic jedan od anketiranih igrača.

Jrue Holiday je osvojio 28.7 posto glasova za najboljeg obrambenog igrača u NBA-ju te 17.5 posto za najpodcjenjenijeg igrača u NBA-ju — i pobijedio je u obje kategorije.

Joel Embiida su u ovoj anketi proglasili MVP-jem s 50 posto glasova, a većina igrača bi voljela igrati za Gregga Popovicha.

Ostatak ankete možete pogledati OVDJE. Doduše, The Athletic se plaća.