Mix

Arnold Schwarzenegger ima dva dobra savjeta kako izgubiti kilograme

Arnold naslovna mali utezi
Arnold naslovna mali utezi Foto: Youtube Screenshot
Puno pišemo o Arnoldovim savjetima jer je lik legenda. I jer je prepoznatljiva legenda na čije savjete bi mogao kliknuti svatko! A nije da nisu korisni.

Dobri, a sada već i stari, Švarci je priznao kako nikaad nije brojao kalorije, ali je dodao i kako su mu dvije taktike pomogle da ostane fit ili izgubi težinu kada je potrebno.

Treća koju nije spomenuo je divljačko dizanje, ali to se podrazumijeva kad ga vidiš.

Jedan od pretplatnika na njegov newsletter je postavio pitanje kako izgubiti tjelesnu težinu kada prehrana i tjelovježba ne funkcioniraju.

„Jedna stvar koja mi je uvijek pomogla kada sam htio biti izdefiniran za projekt je jednostavno preskakanje jednog obroka.”

Njegova najčešća strategija je bila kasniji doručak u danu, skoro pa brunch, k tome nakrcan proteinima, a druga je zamjena uobičajene večere za niskokaloričnu povrtnu juhu.

Kalorijski deficit je potreban za gubitak neželjene tjelesne težine pa ovi Švarcijevi trikovi imaju smisla.

Preskakanje doručka je vjerojatno smrtna uvreda tvojoj baki ili nekim pristranim znanstvenicima jer neka istraživanja pokazuju da dovodi do nezdravijih izbora obroka kasnije kroz dan, ali ako poput Arnolda pojedete jaja ili jogurt s granolom (što znači, proteine) — mogli biste dobro proći.

Također, obrok manje i manji obrok znači manje kalorija.

Ukusna večera mu je velika porcija juhe s povrćem. Puno nutrijenata i vlakana, malo kalorija, savršen recept za lagan obrok prije spavanja.

Dodali bismo i jedan trik — više povrća na vašem tanjuru uz bilo koji obrok čini čuda. Povrće ima nižu kalorijsku vrijednost što znači da ga možete pojesti više, a unos kalorija ostaje na nižim razinama nego je to slučaj s nekim drugim grupama hrane.