Mix

Barbie zavila svijet u ružičasto! Film ruši rekorde, a „Barbenheimer“ stoji iza svega

Margot robbie u filmu barbie
Margot robbie u filmu barbie Foto: YouTube screenshot
Film Barbie redateljice Grete Gerwig premašio je cifru od milijardu dolara na kino blagajnama diljem svijeta i time je ušao u povijest.

CNN nam prenosi kako je prema službenim procjenama Warner Brosa, Barbie zaradila 1,03 milijarde dolara na svjetskim blagajnama u manje od tri tjedna. Film je Gerwig učinio prvom redateljicom s filmom od milijardu dolara.

Paulu Dergarabedianu, viši medijski analitičar u Comscoreu, rekao je za Complex kako je oko 50 filmova koji su na globalnim blagajnama zaradili milijardu dolara. Dergarabedian je nadodao da je film prešao granicu od milijardu dolara zbog marketinške kampanje vrijedne 150 milijuna dolara.

„Marketinška kampanja za ‘Barbie’ pokrenula je niz događaja koji su doveli do riječi „Barbenheimer“, koja je dodana u popularni leksikon zahvaljujući zajedničkom datumu izlaska s ‘Oppenheimerom’, nešto vrlo posebno i jedinstveno za film stvorilo je veći rezultat od očekivanog, ne samo za vikend otvaranja nego i za njegovo globalno prikazivanje u kinima,” rekao je Dergarabedianu za Complex.

Barbiena dominacija na blagajnama je nevjerojatna, film nije napustio prvo mjesto na domaćem tržištu od izlaska 21. srpnja i nedavno je zaradio 53 milijuna dolara u tjednu koji je završio 4. kolovoza. Isto vrijedi i za međunarodnih tržišta, poput Ujedinjenog Kraljevstva, Meksika i Australije, gdje je Barbie ostala na vrhu. Do nedjelje, izvještava Deadline, film je zaradio procijenjenih 572 milijuna dolara na kino blagajnama u inozemstvu.