Mix

Bear Grylls se srami što je nekoć promovirao veganstvo

bear grylls
bear grylls Foto: Youtube Screenshot
Poznati televizijski “preživljavač” Bear Grylls, koji je nanovo postao ljubitelj mesa, priznao je da mu je neugodno jer je nekoć promovirao veganstvo, tj. biljnu prehranu te da sada ni ne prilazi povrću, prenosi Insider.

Zvijezda serije Into the Wild sada pak tvrdi da je prehrana koja uključuje meso učinila čuda za njegovo zdravlje. Možda Grylls nikada nije čuo da je ključ u umjerenosti – mi smo mislili da ta narodna mudrost dođe do svakoga, kad-tad.

U svojim je veganskim danima 2015. godine čak je napisao i vegansku kuharicu “Fuel for Life”. Tamo je podijelio više od 70 recepata bez mlijeka, pšenice i šećera.

Mislio sam da je to dobro za okoliš i za moje zdravlje. S vremenom i iskustvom, saznavanjem i proučavanjem, shvatio sam da sam bio u krivu u oba razloga”, izjasnio se 48-godišnjak u intervjuu za PA.

Sada je zagovornik onoga što naziva načinom “života predaka”, a to je “kontrakulturni način života, prihvaćanja crvenog mesa i organa – prirodne hrane kakvu bi naši preci jeli stotinama tisuća godina”, rekao je.

U ovom trenutku pitanje je planira li uskoro izbaciti novu kuharicu ili stvarno misli to što govori.

Do svog, trenutno, preferiranog načina života došao je osluškivanjem vlastitoga tijela i prirode. Na kraju je došlo do toga da mu povrće uopće nije bilo dovoljno – ni ne približava se zelenjavi i poručuje da se nikada nije osjećao snažnije te da mu koža i probava nikada nisu bile u boljem stanju.

Sve je to Grylls govorio eto tako, bez navođenja ikakvih izvora. Mi još nigdje nismo, ni u narodu, pa ni u istraživanjima, naišli na mudrost ili dokaze koji govore protiv povrća. Čini nam se da ni nećemo.

Podsjetite nas, zašto nestručnim celebrityjima dajemo medijski prostor na izvol’te kad su u pitanju stvari koje nekome doslovno mogu u*ebati život?