Mix

Ben Affleck i Matt Damon u filmu o Nikeovom potpisivanju Michaela Jordana

air jordan 1
air jordan 1 Foto: Youtube Screenshot
Ah te osamdesete. Nismo ni znali da nam ovo treba!

Ben Affleck režira film o Nikeu u osamdesetima, Nikeu koji još nije pronašao način da postane kul.

Film Air stiže u kina u travnju, a pratit će Nikeov put do najboljeg poslovnog poteza u povijesti bilo kojeg proizvođača sportske opreme — klađenje na uspjeh klinca koji nikad nije zaigrao u NBA-ju. Iz tadašnje perspektive zvuči suludo, ali je iz današnje lakše probaviti kad znamo da je taj klinac bio Michael Jordan.

Matt Damon glumi Sonnyja Vaccara, čovjeka koji je odlučio da je Michael Jordan vrijedan ekskluzivne linije košarkaških tenisica i popratne sportske opreme dok Ben Affleck glumi Phila Knighta, čovjeka koji je stvorio Nike. I čovjeka koji baš ne vjeruje u Vaccarovu ideju. Uz njih dvojicu ćemo moći gledati i Violu Davis kao Jordanovu majku Deloris, Chrisa Tuckera, Marlona Wayansa i Jasona Batemana.

Očekujemo kombinaciju Moneyballa i Ford v Ferrari, što nije uopće loša stvar. Čak štoviše, u svijetu u kojem film Moneyball ne postoji, ovaj film bi bez problema mogao nositi to ime. A i jedan film Air već postoji, SF s Normanom Reedusom iz Walking Deada. Sumnjamo da ste ga gledali, nismo ni mi.

Iza ovog filma stoji Amazon koji se kladi na ovaj film kao Nike nekoć na Jordana. Za emitiranje mini-trailera tijekom Super Bowla su izdvojili sedam milijuna dolara, a ovo će biti i prvi put da će neki svoj film plasirati u kina.

Ako želite utažiti žeđ za „all things Nike”, dostupna je vrhunska biografija Phila Knighta nazvana Shoe dog.