Više je manje

Bez ili s ledom? Konobarica podijelila društvene mreže nakon što je otkrila da manje leda ne znači više alkohola

Konobarica koja poslužuje pića
Konobarica koja poslužuje pića Foto: jemimajune_/Screenshot
Kako komentirate cijelu situaciju?

S ljetom i godišnjim odmorom ispred nas, mnogi već planiraju opuštanje uz omiljeno piće ili koktel. Na odmoru si često priuštimo određene luksuze kojima se ne počastimo kroz ostatak godine, a svima je cilj dobiti što bolji proizvod ili uslugu po što pristupačnijoj cijeni. Takva je situacija bila i s konobaricom Jemimom June koja stoji iza profila na TikToku jemimajune.

Naime, mušterija ju je tražila piće bez leda, a sve je bio dio plana kako bi umjesto leda dobila piće s većim udjelom alkohola. Solidan trik, no kako je objasnila manje leda ne znači više alkohola u omiljenom piću ili koktelu.

@jemimajune_

 

♬ original sound - Jemima June


Uostalom, ako ste ikada naručili žestoko piće i mikser uz njega, znat ćete da se količina alkohola pažljivo mjeri, stoga led ne igra neku ulogu u omjeru. Jedino ćete možda završiti sa piće koji ima više miksera. Video je pregledan više od 10 milijuna puta, a korisnici su imali štogod za reći.

Svatko je bio spreman otkriti svoje mišljenje. Ljudi su komentirali njezino ponašanja i cijelu situaciju oko leda i količine pića. Neki su istaknuli kako se loše ponijela prema mušteriji koja je samo htjela piće bez leda, a mnogi su se složili kako ne vole prehladna i ledena pića.

Drugi su istaknuli kako je njegov cilj bio dobiti više alkohola u piću, a ona mu je objasnila kako to nije tako i da će se razočarati. Čak se i jedan kolega oglasio s komentarom: "Kao barmen, samo im napravim piće. Žele li još alkohola, samo im javim da će se naplaćivati duplo. Nije potrebno predavanje."

Naravno da se mišljenja razlikuju od pojedinca do pojedinca, a najmudriji je komentar: "Ljudi u komentarima kojima ovo smeta NIKADA ne bi preživjeli kao konobari.''. Svim je cilj dobiti što bolje piće, ali očekivanje često nisu u skladu s cijenom, ali sad bar znate da ćete iskusnog konobara teško nadmudriti.