Mix

Bežične mini-slušalice su bacanje novca. Evo i zašto

Moscow
Moscow Foto: Folder.hr
True wireless slušalice su hit. Malene, stanu u svaki džep i eliminiraju žice u potpunosti. Osim punjača, tu i dalje ima žica. Zašto tvrdimo kako su true wireless slušalice bacanje novca?

TWS slušalice su zapravo pretplata na slušalice

Njihova cijena je često viša od cijene drugih vrsta slušalica, pogotovo ako želite nešto što zvuči dovoljno dobro. Često znaju imati problema s povezivanjem, a zbog malenih dimenzija su im i baterije malene pa je trajanje baterije često kraće od ostalih oblika bežičnih slušalica. Da, njihova kućišta također imaju ugrađene baterije pa se uvijek možete malo nadopuniti. Najveći problem? Baterije kroz vrijeme gube kapacitet pa ćete za dvije do tri godine tražiti nove slušalice. Ne pomaže ni što su slušalice neprestano u ciklusu punjenja ili pražnjenja — ili ih slušate ili se pune u kućištu, a to utječe na životni vijek baterije.

Rješenje je žica!

Ako možete prihvatiti žice, žica će zauvijek biti kralj! Nema Bluetooth kodeka, nema baterija, rade uvijek i svugdje. Dobit ćete najbolju moguću kvalitetu zvuka. Dobili biste nevjerojatno iskustvo zvuka kada biste istu svotu novca za TWS slušalice preusmjerili u žičane slušalice, bez obzira jesu li earbudsi ili naglavne slušalice u pitanju. Žičane slušalice su mi preživjele i pranje u perilici rublja. Nema šanse da TWS slušalice nakon toga ispustile ikakav glas — osim umirućeg.

Postoje čak i slušalice s odvojivim kablovima u slučaju da se kablovi strgaju — i naglavne i one sitne, za uho.

Drugo rješenje su bežične slušalice, ali veće!

Čak su bežične naglavne slušalice bolji izbor jer imaju veću bateriju zbog više prostora, možete ih ugasiti kada poželite, ali i puniti samo kada vi to poželite. K tome — većina takvih slušalica dolazi s opcijom slušanja putem klasičnog AUX kabla, što znači da će slušalice raditi i kada vam baterija crkne. Bilo to nakon cjelodnevnog slušanja ili baš kada baterija dosegne svoj životni vijek.

TWS slušalice se ne mogu ni popraviti. Kompanijama to nikako nije u interesu. Jednom sam izgubio kućište. Ispalo iz džepa dok sam slušao glazbu. Htio sam nabaviti samo kućište jer sam slušalice i dalje imao. Nema šanse. Funkcionalne slušalice, ali ne rade jer se „ne mogu napiti soka”.

Ne možemo muljati, TWS slušalice imaju svoju namjenu. Osim praktičnog života u pokretu, odlična su investicija za trening uz glazbu ako pronađete TWS slušalice kvalitetnog zvuka koje vam u uhu stoje odlično te su otporne na vlagu i prašinu. Također, ako vam ne smeta što će postati smeće kroz koju godinu — go for it!