Mix

Billboard napokon ima listu najpopularnijih pjesama za Hrvatsku. Je li samo nama neugodno?

Senidah
Senidah Foto: Youtube Screenshot
Nismo pretjerano nabrijani na top liste – osim na naše, za koje nemamo nikakve činjenice osim osobnog ukusa, ali nekad se volimo zgroziti nad radijskim top listama, Youtube trendingom, a sada imamo i novi fiks. Billboard je počeo objaljivati listu najpopularnijih pjesama u različitim zemljama svijeta, a jedna od njih je i Hrvatska. Lista izlazi na tjednoj bazi i ovotjedna nam donosi neugodu.

Ako želite vidjeti cijelu listu – prisutna je na ovom linku.

Na prvom mjestu se nalazi Senidah s hitom Behute, na drugom mjestu su Jala Brat, Devito i Buba Corelli, na trećem MC Stojan i Breskvica, a na četvrtom Coby (jesi li ti uradio traku).

Prvi hrvatski izvođači su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom Trebaš li me.

Idući hrvatski izvođači su 30Zona i Kuku$ s pjesmom Debili.

Posve je jasno kakva glazba prevladava u Hrvatskoj. Kao da ne znamo engleski, prvi strani artisti se nalaze tek na 19. mjestu. Pod “strani artisti” mislimo na nekog tko nije s Balkana, naravno. To su Glass Animals sa sveprisutnom pjesmom Heat Waves, a odmah ih prate Red Hot Chilli Peppers s novim singlom Black Summer. I tak… Ima svega. Nismo najsretniji, ali je ovo vjeran prikaz glazbene “scene” i glazbenog “ukusa” na ovim prostorima.