Mix

Bivši Batman ne želi režirati nijedan DC-jev film zbog katastrofalnih iskustava

Ben Affleck
Ben Affleck Foto: Shutterstock
Nadolazeći DC-jev film The Flash trebao bi vratiti brojne Batmene na ekrane, ali jedan od tih Brucea Wayneova jasno je dao do znanja da se nakon toga ne namjerava još jednom pojaviti u osvetničkom plaštu.

U novom intervjuu za The Hollywood Reporter, Ben Affleck govorio je o tome kako ga je snimanje Justice Leaguea (JL) ostavilo s tako “monstruoznim” iskustvom da je zahvaljujući tome gotov sa superherojskim filmovima, prenosi Consequence.

“Mogli biste održati seminar o svim razlozima zašto je to način na koji se nije trebalo raditi”, rekao je o stvaranju JL-a. Produkcija, loše odluke i užasna osobna tragedija napravile su kombinaciju zbog koje za Afflecka nema povratka.

Glumac je čak bio spreman režirati solo film o Batmanu – koji je na kraju postao The Batman Matta Reevesa u kojem glavnu ulogu tumači Robert Pattinson – ali zbog katastrofalnog iskustva s JL-om odlučio je odustati od projekta.

Stvarno, Justice League bio je kap koja je prelila čašu za glumca i redatelja koji iza sebe ima hvalevrijednih uspjeha, ali od kojeg očekujemo još.

Osim nikakve produkcije, Afflecka je od uloge Batmana odbila i njezina repetitivna priroda – nošenje gumenog odijela pred green screenom. To je nešto što ga, kaže glumac, više ne zanima.

Vjerujemo da čovjek može doći u godine kada mu više nije primamljivo biti Batman… ali istovremeno u to apsolutno sumnjamo.

Na kraju, zbog svega navedenoga, predzadnji Batman više ne želi imati veze s DC-jem i Jamesom Gunnom, a pogotovo ne želi za njega režirati film. Kao što to već ide, tvrdi da u pitanju nije ništa osobno, i da je Gunn super tip, ali da ne želi raditi na način na koji DC radi.

Ipak, nije sve tako sivo. Afflecku se sviđa kako je odradio posao u nadolazećem Flashu i ponosan je na svoju ulogu.

“Tih pet minuta koje sam tamo, film je stvarno odličan”, rekao je.

.