Mix

Bruce Willis se povlači iz svijeta glume. Saznalo se da boluje od ozbiljnog zdravstvenog poremećaja

Bruce WIllis
Bruce WIllis Foto: Youtube Screenshot
Bruce Willis je posljednjih nekoliko godina na tapeti zbog uloga koje prihvaća. Dovoljno je da mu pogledaš profil na IMDb-ju i skužit ćeš da je u 2021. godini izdano čak osam filmova u kojima on “glumi”. U posljednje četiri godine, Willis je snimio 22 filma. Gotovo svi su za zaborav. Nije možda najbolji izbor riječi jer je napokon potvrđeno ono što su u Hollywoodu nagađali godinama – Bruce Willis pati od ozbiljnog zdravstvenog poremećaja.

U pitanju je afazija – stanje zbog kojeg je oboljelom sve teže, a kasnije i nemoguće komunicirati. Osobi izgubi mogućnost govora, a sve manje i razumijeva riječi. Očito je koliko je to u glumačkom poslu važno. Sada neke stvari sjedaju na svoje mjesto i jasno nam je zašto Bruce Willis ima sve manje rečenica u filmovima u kojima se pojavljuje.

LA Times piše kako je Mike Burns, redatelj akcijskog filma Out of Death, tražio od scenarista da skrati Willisove dijaloge te sreže monologe. Sve češće su mu kroz slušalicu diktirali rečenice koje mora izgovoriti na snimanju. Velikom broju Willisovih suradnika je postalo jasno da se gubi.

Rumer Willis, Bruceova kći je na svom Instagramu objavila post u kojem je javno obznanila kako legenda odlazi u mirovinu, a izjavu je potpisala cijela obitelj.

Internet žaluje.

Slijedi nam neki maraton – s najboljim filmovima iz njegove karijere.