TERRA DIVINA FESTIVAL

Čarobna lokacija uz more, radionice i alternativna elektronska glazba: Festival koji ovog ljeta ne želite propustiti

Lokacija i postava festivala
Lokacija i postava festivala Foto: TERRA DIVINA FESTIVAL
TERRA DIVINA FESTIVAL, kamenolom Montraker, Vrsar

TERRA DIVINA FESTIVAL, kamenolom Montraker, Vrsar
Prvi trodnevni festival u organizaciji Terra Divina tima održat će se na predivnoj lokaciji u povijesnom kamenolomu Montraker u Vrsaru i trajat će od 19. do 21. srpnja.

Terra Divina Events tim je koji već drugu godinu za redom organizira evente na atraktivnim znamenitostima diljem rodne im Istre. Ono po čemu su posebni jest filozofija kojom vode publiku na putovanje kroz glazbu, kulturu i povijest ove hrvatske regije, oživljavajući utihnule trgove, kaštele i druge povijesne lokacije. Glavna ideja jest stvoriti ambijent gdje se umjetnost slobodno izražava.

Ljetnu sezonu započeli su u lipnju drugim izdanjem Organic Sunset-a na magičnom kaštelu Petrapilosa u Istri, a nastupali su brazilski DJ Ancestrall, istarski DJ Toni Ter Wonder, suosnivač Terra Divine te švicarski DJ Miserez.

Na prvom Terra Divina Festivalu nastupit će artisti iz cijelog svijeta koji će publici pripremiti spektakl i kroz pulsirajuće ritmove Organic House, Downtempo, Chill, Ethno, Gipsy i meditacijske glazbe pružiti očaravajuće iskustvo povezivanja s prirodom i otkrivanja duhovne ljepote umjetnosti.

Headliner eventa jest DJ i producent iz Sankt Peterburga Zuma Dionys. Zuma Dionys započeo je svoju DJ karijeru 1999. godine i tijekom svoje karijere bio je glavna zvijezda u mnogim klubovima i najvećim raveovima. Zuma Dionys svirao je na najegzotičnijim lokacijama kao što su pista usred kenijske pustinje, sjeverne padine Zailiyskog Alataua ili plaža u Tulumu. Pionir je Organic i alternativnog Organic house zvuka, a njegova muzika spaja etničke, istočne i slavenske motive s ritmovima elektronske glazbe.

Osim njega, svake noći, pod zvjezdanim nebom, prepustite se plesu i čarima istarskog krajolika, u društvu mnogih renomiranih umjetnika iz cijelog svijeta među kojima su: Bodaishin, Ancestrall, Toni Ter Wonder, Sumit M, Donnie Darko, Ilermo & Lazsan, Aklea Neon & Sound Doulas, Balkan Zoo & Nina Ćorić, Mor Roll, Ünam, Nesho, Too Faar, Vedri i Ivan Judaš.

Osim izvođača, fokus je i na predivnoj lokaciji. Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku ispred same starogradske jezgre Vrsara te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na području Vrsara. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen, od kojega su građene mnoge najznačajnije zgrade u Veneciji. Napuštene litice Montrakera svjedoče o njegovoj važnosti, a ovog će ga ljeta oživjeti ekipa iz Terra Divina tima.

Ovogodišnji Festival nudi više od glazbenog događaja. Svako jutro započet će osvježavajućim joga sesijama na plaži, gosti se mogu osvježite u lounge zonama ili se pridružite jednoj od brojnih radionica kao što su fraktalno crtanje, yoga nidra i različiti principi osobnog rasta i razvoja.

Za ljubitelje umjetnosti i kreativnosti, Boho market je pravo mjesto za provesti vrijeme. Ovdje posjetitelji imaju priliku otkriti jedinstvena umjetnička djela, rukotvorine i upiti inspiraciju koju ovo mjesto velikodušno pruža.

Sve posjetitelje očekuju nastupi izvođača na dvije pozornice. Program je zamišljen tako da publika već od jutra može uživati u laganim glazbenim ritmovima. U popodnevnim satima kreće zagrijavanje na Market stageu u sklopu Boho marketa, a pravi spektakl počinje navečer Main stageu te traje do duboko u noć.

Ne propustite prvi ovakav festival u Istri, a ulaznice za ovaj spektakl možete kupiti preko sustava entrio.hr i postanite dio ovog jedinstvenog iskustva.

Early bird karte su u prodaji do 01.07. do 23.59h, a regularne cijene ulaznica su u prodaji od 02.07. od 00.00. Ostale detalje potražite na službenoj stranici Terra Divina Events te nas zapratite na društvenim stranicama Facebook i Instagram. I zapamtite - Terra Divina nije samo festival, to je putovanje koje ćete pamtit!