Mix

Chat GPT ima novi dodatak: ChatGPT Voice od sada je dostupan za sve korisnike

Umjetna inteligencija
Umjetna inteligencija Foto: Canva
Tijekom rujna, tvrtka OpenAI, kreator popularnog chatbota „ChatGPT“ predstavila je novi dodatak svom programu, tj. glasovni chat za ChatGPT.

Do nedavno, ovu značajku su mogli koristiti samo pretplatnici paketa ChatGPT Plus i Enterprise na Androidu i iOS-u.

Međutim, od nedavno se situacija mijenja, jer je tvrtka odlučila dodatak glasovnog chata učiniti dostupnim i svim besplatnim korisnicima na mobilnim uređajima, prenosi hypebeast.com.

Suosnivač OpenAI-ja, Greg Brockman, entuzijastično je podijelio vijest na platformi X, istaknuvši: „ChatGPT Voice dostupan je za sve besplatne korisnike. Preuzmite aplikaciju na svom telefonu i dodirnite ikonu slušalica kako biste započeli razgovor.“

Kao i drugi glasovni programi funkcionira uz pomoć umjetne inteligencije.ChatGPT Voice pretvara tekst u govor, nudeći izbor od pet različitih glasova. Iako će trebati neko vrijeme da se ova funkcija implementira na sve račune i uređaje, pretplatnici više neće biti jedini koji uživaju u mogućnosti glasovnog chata.

Ovim korakom, tvrtka OpenAI omogućila je široj publici pristup inovativnim tehnologijama, stvarajući personalniji odnos s umjetnom inteligencijom i postala konkurencija mnogim drugim programima koji nude slične značajke, poput Google Assistant, Siri i Amazon Alexe.