Mix

Čini se da smo čitav život igrali Super Marija krivo! Ovo mijenja sve

Super mario
Super mario Foto: Youtube Screenshot
Ne postoji krivi način za igranje Super Marija, odnosno originalne igre Super Mario Bros. Skačeš, trčiš, tu i tamo pucaš na sove i kornjače. Ako želiš težu igru, samo ne kupiš gljive i cvijeće. Možeš i pokušati preći igru što brže. Sve to prolazi. Super Mario Bros. je specifična igra po tome što nema passworda za određene levele, a ne možeš ni snimiti svoj napredak. Ako umreš na ijednoj od 32 razine u igri, igra te vraća na početak. To nas je nevjerojatno frustriralo kao djecu, a sigurni smo da nismo jedini.

I onda saznamo kako ne moramo na početak čitave igre jednom kad umremo, postoji opcija da se vratimo na početak svijeta u kojem smo izgubili živote (i kosu).

Jeste li spremni?

Ova tajna vezana za Super Mario Bros. kruži Internetom godinama, ali nas je pronašla tek sada zahvaljujući viralnom videu s TikToka. I usprkos našem prijeziru prema TikToku, moramo priznati da smo i naučili puno toga u kratkim videima.

@retrogamingonline How did I not know this??! #retrogaming #retrogamer #retrogamingontiktok #videogames #nintendo #90skids #nostalgia #retrogames #80s #mario #mariobros #nes ♬ original sound – RetroGamingOnline

Ovaj trik funkcionira sa svakom verzije originalne igre Super Mario Bros., a vrlo je jednostavan. Idući put kad izgubite sve živote, igra će se vratiti na početni ekran. Sve što tada trebate je držati gumb A i nakon toga stisnuti Start. Igra će se vratiti na prvu razinu svijeta u kojem ste umrli, umjesto da vas baci na sami početak, na prvu razinu prvog svijeta.

Kako smo mogli živjeti bez ovog? Okej, ako peglate na emulatorima možete snimiti progres i pojednostaviti proces, ali ovo je OG rješenje.

Ovakve vijesti imaju još jednu svrhu. Izazivaju nostalgiju za nekim prošlim vremenima pa onda opet poželimo zaigrati klasike. I zaigramo. Napravimo vremena za jednostavne užitke u životu.

Hoćete li i vi probati ovaj trik uskoro? Pa mogli biste.