Mix

Čovjek koji je objavio svojevremeno najlajkaniju fotografiju na Instagramu rekao je kako je to sve bila slučajnost

mobitel s aplikacijama društvenih mreža i simbol za like u kutu
mobitel s aplikacijama društvenih mreža i simbol za like u kutu Foto: unsplash.com
Mladić koji je objavio svojevremeno najlajkaniju fotografiju na Instagramu rekao je da je to bila velika slučajnost. Danas bi TikToks i Reels mogli biti glavni način na koji korisnici pokušavaju privući pozornost, bilo da su obični korisnici ili influenceri i slavne osobe.

Prije samo nekoliko godina, fotografije koje su na Instagramu grabile najviše lajkova povezane su s klanom Kardashian/Jenner koji je dominirao društvenim mrežama. Snimke koje su sestre objavljivale često bi skupljale milijune lajkova (i još uvijek to čine), ali ovaj je čovjek to želio promijeniti.

Kylie Jenner oborila je rekord Instagrama 2018. za objavu s najviše lajka kada je podijelila snimku sićušne ruke svoje novorođene bebe Stormi koja joj drži palac. Slika je dobila gotovo 19 milijuna lajkova, ali rekord nije dugo stajao.

Nakon što su Chris Godfrey, direktora oglašavanja u Londonu, i njegovi prijatelji Alissa Khan-Whelan i CJ Brown, primijetili rekordno obaranje, skovali su plan da vide mogu li srušiti Kylie s postolja. I namjeravali su to učiniti sa slikom jajeta. Da, sigurno se sjećate poznatog jajeta.

Jaje je nakon sakupljenih 19 milijuna lajkova, srušilo rekord, a podigao ga je na 50 milijuna lajkova. Nakon stečene slave, jaje je počelo pucati pod pritiskom medijske slave, a sve je bilo dio kampanje promocije zaštite i očuvanja mentalnog zdravlja. Kako je Chris i sam izjavio nije bitno kako doći do medijske pažnje, već što s njom učiniti.