Mix

Creed III nokautirao konkurenciju, 100+ milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja

Mila Davis Kent
Mila Davis Kent Foto: Youtube Screenshot
Ožujak je prekrcan blockbusterima, nakon relativno lijene veljače. Prvi od tih blockbustera je svakako Creed III koji sam pogledao u pretpremijernom terminu, zajedno s ostalih stotinjak likova i možda osam dama. Bar smo u jednoj situaciji ispred Amerikanaca, film sam gledao u srijedu dok su oni morali čekati petak. U globalnu zaradu filma sam utkao i svoje eure jer sam ga dosad išao gledati već dvaput.

Redateljski prvijenac Michaela B. Jordana je razvalio na globalnom box officeu sa zaradom od 100.4 milijuna dolara i tako je postao najunosniji film franšize o sinu slavnog Apolla Creeda. Na sjevernoameričkom tržištu je ubrao finih 58.7 milijuna dolara, a preostalih 41.8 milijuna međunarodno.

Osim što je postao prvi sportski film u povijesti snimljen za IMAX, postao je i prvi sportski film ikada koji je zaradio više od 100 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja. Nimalo mala stvar.

Zarada će narasti u idućih nekoliko tjedana, a priliku za podebljavanje će film dobiti i krajem svibnja kada stiže i u Japan. S obzirom da vidim snažan utjecaj animea na stvaranje ovog filma, a i B. Jordan je priznao kako je apsolutni anime geek, zarada u Zemlji izlazećeg sunca bi mogla biti pozamašna.

Nakon Creeda slijedi još jedan film u kojem Jonathan Majors igra veliku ulogu. Ant-Man 3 pao na drugo mjesto sa zaradom od 12.5 milijuna dolara. Iako je globalna zarada dobra, zarada filma strmoglavo pada iz vikenda u vikend što je sve češći slučaj s filmovima čija je radnja smještena u MCU.

Na trećem mjestu je Cocaine Bear sa zaradom od 11 milijuna dolara u američkim kinima, a dobar prolaz bi nam mogao osigurati i CCU — Cocaine Cinematic Universe. Redateljica Elizabeth Banks je već izjavila kako bi vrlo rado snimila i film Cocaine Shark! Zvuči obećavajuće.

Do kraja ožujka nam stiže nekoliko većih filmova. Ovaj tjedan stižu Vrisak 6 i 65, SF film s Adamom Driverom o svemirskom brodu među dinosaurima. Uskoro stiže i Shazam: Fury of the Gods koji će sigurno zauzeti prvo mjesto na box officeu, barem dok tjedan iza (24. ožujka) ne stigne i John Wick: Chapter 4. Zadnji veći film u ožujku je Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves čija je premijera zakazana za 31. ožujka.