Mix

Djevac u 44.-toj tvrdi da je „sasvim normalan“, uz smijeh pričao o ozbiljnoj temi

steve carell u ulozi u filmu junfer u četrdesetoj kako sjedi i čita knjigu o sexu
steve carell u ulozi u filmu junfer u četrdesetoj kako sjedi i čita knjigu o sexu Foto: YouTubescreenshot/@RottenTomatoesClassicTrailers
Četrdesetčetverogodišnji muškarac, sebe smatra „potpuno normalnim“, a objasnio je zašto još nije iskusio seksualne aktivnosti. Stephen Kinnard, britanski vlasnik tvrtke, podijelio je svoja iskustva u epizodi Honesty Box s LADbible TV-a, s ciljem da umiri druge muškarce i tinejdžere u sličnim situacijama, tvrdeći da to nije negativna stvar.

Kinnard je priznao da se suočava s poteškoćama u samopouzdanju te sklonosti uspoređivanju s drugim muškarcima. Unatoč tome što su ga opisali kao „dobrog ljubavnika“, njegova romantična iskustva ograničena su na ljubljenje, grljenje i držanje za ruke. Istaknuo je da svatko ide svojim tempom u takvim stvarima i da ne bi trebalo biti osuđivanja.

Muškarac je istaknuo da je iznenađujuće mnogo muškaraca u srednjim godinama koji su još uvijek djevici, poput njega. Iako nisu većina, naglasio je da nije sam u toj situaciji.

Na pitanje o svojem djevičanstvu, Kinnard je odgovorio rekavši da još nije sudjelovao u seksualnim aktivnostima. Istaknuo je da, unatoč tome što je druželjubiv s raznolikom skupinom prijatelja, smatra se sramežljivim, posebno u komunikaciji s ženama.

Odgovorio je na popularno mišljenje da seks nije važan objašnjavajući da je za njega uvijek bio značajan i privatni aspekt veze, nešto što želi učiniti posebnim.

Suprotno aseksualnosti, Kinnard tvrdi da iskreno cijeni i voli žene, izražavajući želju za pravom vezom koja uključuje intimnost. Odlučio je otvoriti se o svojoj „privatnoj stvari“ za LADbible, kako bi osvijetlio izazove s kojima se suočava kao djevica.

Dijeleći svoju priču, nada se pomoći drugima u sličnim situacijama, ističući da mu se razgovor o takvim temama dokazao korisnim.

Svi imamo neki svoj tempo koji trebamo pratiti, a ne smijemo dopustiti da nam to utječe na razinu intimnosti u odnosima. Neki ljudi su svoje prvo seksualno iskustvo davno ostavili iza sebe, a neki će ga tek dočekati. Prva seksualna iskustva najčešće ne pamtimo u najboljem svjetlu stoga nema ništa loše u tome da pričekate onu pravu osobu s kojom želite podijeliti taj trenutak.