ŠTO ČUDNIJE – TO BOLJE

Najbizarniji trenuci s Met Gale: kad je moda pala u drugi plan i gosti su bili sve samo ne "gala"

Met Gala trenuci
Met Gala trenuci Foto: Screenshot MsMojo/Youtube
Otkrijte najbizarnije trenutke s Met Gale: spektakularni spoj mode i ludila!

Kada se svijet mode susretne s umjetnošću, ekstravagancijom i pomalo ludilom, rezultat je spektakl bez premca – Met Gala. Svake godine, prvog ponedjeljka u mjesecu svibnju u humanitarne svrhe okupljaju se najveća imena iz svijeta mode, filma i glazbe ne samo da bi postavili nove standarde stila, već da bi pružili nezaboravne, ponekad i bizarno čudesne trenutke.

Humanitarna pozadina jednog od najvećih modnih događaja

Met Gala održat će se u njujorškome Muzeju umjetnosti Metropolitan, gdje će se proslaviti izložba "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", a ovogodišnji kodeks odijevanja bit će "The Garden of Time". Ovogodišnji voditelji bit će Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny i Chris Hemsworth.

 

@refinery29au Dystopian theme 🤝 fashion girlies #metgala #metgala2024 #metgalatheme #themet #gardenoftime #metgalafashion #metgalaoutfits ♬ original sound - Refinery29 Australia

 

Vrijedni povijesni eksponati

Izložba će prikazati oko 250 rijetkih predmeta obuhvaćajući 400 godina modne povijesti. Među eksponatima će biti i fragilni komadi poput balske haljine Charlesa Fredericka Wortha iz 1877., koji će biti prikazani kroz različite tehnike poput videoanimacija, svjetlosnih projekcija te upotrebu UI-ja. 

\\folder\vezani_članak Modna pista i natpis Modni kviz o Met Gali Koliko modnog svijet poznajete? Stručnjak ste za modu i Met Galu? Riješite ovaj kviz i pokažite koliko ste modno osviješteni

Istražili smo neke od najizraženijih i najneobičnijih trenutaka koje je Met Gala donijela tijekom godina, otkrivajući kako je ova manifestacija postala ne samo modni događaj, već i globalni fenomen. Prije 14 godina Lady Gaga sve je šokirala svojom "mesnom haljinom", jedna od onih koja nikad ne razočara sigurno je i Rihanna – njezina žuta krinolina kineske dizajnerice Guo Pei srušila je internet postavši izvor za mnoge memeove.

Met Gala trenuci Rihanna na Met Gali Foto: Reddit

Umjesto pratnje – kosa

Osim kostima, gosti znaju iznenaditi i predmetima koje donose sa sobom. Tako je 2017. Jaden Smith donio snop odrezane kose kao pratnju, a 2021. pjevač Frank Ocean poveo sa sobom zelenog baby robota.

Bizarne trenutke, kostime i situacije teško je nabrojati. Između visoke mode, kreativnih eksperimenata i neočekivanih susreta, zasigurno je Met Gala postala pozornica za izražavanje bezgranične kreativnosti.