Mix

Domaći hit iz 2005. osvojio TIKTOK povodom 18. rođendana! Prisjetite se Frenkiejevog hita „IZGUBLJENI SNOVI“

naslovnica pjesme izgubljeni snovi izvođača frenkieja
naslovnica pjesme izgubljeni snovi izvođača frenkieja Foto: YouTubescreenshot/@MENART
Pjesma „Izgubljeni snovi“ bosanskohercegovačkog repera Frenkieja doživjela je svoj drugi povratak zahvaljujući TikToku. O svemu se oglasio i poznati reper.

Društvene mreže imaju moć povratiti stare hitove, a to nije smo trend kojeg uživaju američki glazbenici. Bogovi algoritma i brojeva vole Frenkieja, a numerologija ima nešto za dodati.

Pjesma Izgubljeni snovi objavljena je 2005., a na svoj prvi okrugli rođendan, 10 godina kasnije doživjela je svoj povratak. I to ne samo na albumu Reexperience (2015.) nego i na ljestvicama gdje je zahvaljujući, tada novom spotu na YouTubeu, oživjela poput feniksa. Ove je godine pjesma je proslavila svoj 18. rođendan, a punoljetnost je obilježila milijunskim pregledima na TikToku.

Frenkie se povodom samog revivala uspješnice videozapisom na TikToku oglasio s pozadinskom pričom o pjesmi čijim je tekstom izvorno bio nezadovoljan, ne slutivši da će „Izgubljeni snovi“ postati njegova potpisna lirika, ali i regionalni hip-hop klasik. I sam je video zahvale fanovima u prva 24 sata pogledalo preko pola milijuna ljudi i time singlu dalo novi vjetar u jedra.

@frenkozza Priča iza Izgubljenih snova 💪❤️ #izgubljenisnovi #balada #indexi #fy #fyp #bosniantiktok #croatiatiktok ##serbiantiktok #montenegrotiktok #frenkie #fmjam #balkantiktok #fmjamdrzava ♬ original sound – Frenkie

Naime, originalnu verziju „Izgubljenih snova“ revitalizirali su sami fanovi bosanskohercegovačkog repera korištenjem u svojim dinamičnim videosnimkama na najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice, TikToku. Svaki drugi scroll, žargonski rečeno, ‘vrtio’ je „Izgubljene snove“, što doista opravdava epitet ‘kultnoga’. Ironično je kako je Frenkie pjesmu na prvijenac Običan CD (MENART) ubacio kao filler, da popuni mjesto na svojem prvom predstavljanju svijetu. Gen Z je tako pokazao da old school rap itekako ima publiku i u novoj generaciji.