Mix

Dosta vam je ogromnih mobitela? Zenfone 9 je malen i moćan

zenfone 9
zenfone 9 Asus / Canva
\\folder\galerija Galerija zenfone 9 zenfone 9 Foto: Asus / Canva Zenfone 9 boje Zenfone 9 boje Foto: Folder.hr Lepeza je široka Lepeza je široka Foto: Folder.hr +1 Predivan je Galerija
Utjelovljenje malenog smartphonea nam je još uvijek iPhone 5S čija je dijagonala iznosila 4 inča (10 centimetara). Iz te perspektive nam je pomalo smiješno kako smartphone s ekranom od 5.9 inča smatramo malenim uređajem.

U pitanju je Asus Zenfone 9.

Tu smo gdje jesmo, nema nazad. Teško je uopće pronaći uređaj ekrana manjeg od šest inča, pogotovo s vrhunskim specifikacijama.

Zenfone 9 je upravo to. AMOLED ekran je predivan, osvježava se brzinom od 120Hz-a što znači da sve djeluje iznimno glatko.

Na vrhu možete pronaći utor za slušalice, što je sve češće rijetkost na vrhunskim modelima jer svi računaju na upotrebu bežičnih slušalica iako će žica zauvijek biti žica. Manje ugodno za korištenje, ali znatno kvalitetniji i precizniji zvuk uz prikladne slušalice.

Već uobičajeni NFC senzor je tu pa je moguće koristiti tap-to-pay. Baterija je vrhunska, 4300 mAh u ovako malenom kućištu je čudo.

Srce Zenfonea devetke je najjači chipset trenutno dostupan na Androidu – Snapdragon 8+ Gen 1. Time jamče da nema zapinjanja ni u najzahtjevnijim igrama, a kamoli u svakodnevnim zadacima kao što je tipkanje poruka, provjeravanje IMDb-ja za onaj jedan film kojeg se ne možete sjetiti ili mijenjanje aplikacija.

Kamere na poleđini su ooogromne – primarnoj 50-megapikselnoj kameri društvo radi 12-megapikselna ultraširoka kamera, a imaju i jedinstveni stabilizator sa šest osi kako bi videi izgledali što stabilnije. Video je stabilniji od konkurencije (osim iPhonea, no to smo znali), ali kvaliteta fotografija malo pati. Ono što je stvarno važno spomenuti je kako su to samo nijanse za osobu koja se profesionalno ne bavi fotografijom. Za svakodnevnu upotrebu i vaše postove na BeRealu i Instagramu će biti i više nego dovoljno.

Cijena nije malena, za verziju s 8 gigabajta RAM-a i 128 gigabajta za pohranu podataka ćete morati izdvojiti 6200 kuna. Ako želite vrhunski mobitel koji vam ugodno stane u džep, potraga je gotova. Zenfone 9 je taj!

Ako želite znati više, video ispod je odličan!